Protože to nevzdám. Písnička plná psí pravdy, lásky a naděje

13. září 2021

Když zpěvačka Olga Lounová fotila do kalendáře pro nadaci Se psem mě baví svět, přečetl jí její zakladatel Filip Rožek kousek ze své knížky  "Gump - pes, který naučil lidi žít". Olgu oslovila natolik, že ji inspirovala k napsání písně.

Projekt Gump písní Protože to nevzdám podpořili Marta Kubišová, Richard Krajčo, Bára Basiková, Katarina Knechtová, Poetika, Petr Kolář, Sebastian, David Kraus, Elis Mraz, Earth, Pavel Callta, Tereza Mašková, Anna Šulcová, Olga Lounová a pěvecký sbor Coro Piccolo Praha. Hlavní hrdina videoklipu je skutečný týraný psí kluk Gump, který byl naštěstí zachráněn.

Klip režíroval F. A. Brabec, který prohlásil, že podobný projekt tady ještě nebyl a rozhodl se, že podle knihy natočí i film. Měl premiéru letos v červenci.

"Gump - pes, který naučil lidi žít" je krásná kniha plná lidských a psích mouder, ale také plná dobrodružství. Budete ji číst jedním dechem.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.