Provozovatelé vleků věří, že oteplení lyžaře neodradí

15. únor 2019

Provozovatelé vleků v Moravskoslezském kraji věří, že očekávané výrazné oteplení o víkendu lyžaře od cesty do zimních středisek neodradí. Sněhu je všude dostatek, v průměru 80 centimetrů. Vyplývá to ze zjištění ČTK.

Podle provozovatele vleků v Bílé na Frýdecko-Místecku Jaroslava Vrzguly bude úspěšnost víkendu záviset na počasí. „Předpovědi už moc nevěřím. Tři dny už má být slunečno. Zatím ale jen mrholí,“ řekl. Dodal, že pokud se opravdu oteplí, může to část lyžařů odradit. „Když bude hodně teplo, někteří možná vyrazí už na kolo,“ řekl.

Věří ale, že návštěvnost bude přesto dobrá. „Musíme využít toho, že jsou ještě prázdniny. Sněhu je dost. V průměru okolo 50 centimetrů,“ řekl.

Provozovatel vleků v areálu Ski Opálená na Frýdecko-Místecku Petr Mikeska očekává v nejhorším případě průměrnou návštěvnost. „Lidé jezdí, tráví tady dovolenou. Má být sice teplo, ale bez srážek, takže docela hezky,“ řekl. Dodal, že v jeho středisku jedou všechny tři vleky a na sjezdovkách leží kolem 70 centimetrů sněhu.

Ještě o deset centimetrů více je ho ve Ski areálu Vaňkův kopec nedaleko Ostravy. I tam jedou všechny vleky. „Zatím se nám daří provoz udržet. I když počasí už úplně zimní není, sněhu je pořád dost,“ řekl ČTK Martin Kafka z lyžařského střediska. V provozu by chtěl mít vleky ještě déle než měsíc. „Do Velikonoc chceme vydržet,“ uvedl.

zdroj: ČTK
Spustit audio