První závan zimy. V Beskydech sněžilo, na Lysé hoře napadly tři centimetry

13. říjen 2021

V Beskydech v noci na středu sněžilo. Na vrcholech hor je vidět sněhový poprašek, na nejvyšším vrcholu Lysé hoře napadly tři centimetry sněhu. Informoval o tom Petr Drobek z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

I loni napadl v Beskydech první sníh 13. října, bylo ho ale více, na Lysé hoře meteorologové evidovali více než dvaceticentimetrovou vrstvu.

„Na Lysé hoře je teplota minus dva stupně Celsia, přes den bude kolem nuly nebo lehce nad nulou, takže sníh asi nevydrží,“ popsal Petr Drobek z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

Čtěte také

„V polohách nad 800 metrů nad mořem může ještě dneska v přeháňkách nějaký sníh připadnout, ale může být i tající,“ dodal.

Český hydrometeorologický ústav pak na twitteru upozornil, že kromě Beskyd bude během dne sněžit ještě hlavně v Jeseníkách.

Podle Drobka se ale zatím očekávat, že by sníh v Beskydech vydržel. „Potom by se mělo oteplovat, takže myslím, že v dalších dnech to nevydrží,“ poznamenal.

Ve čtvrtek bude podle meteorologů zataženo až oblačno, ve východní polovině území zpočátku polojasno. Na většině území bude pršet nebo nás čekají přeháňky. Nad 900 metrů může i sněžit. K večeru budou srážky i oblačnost ubývat. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, na východě až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C.

V pátek bude oblačno až zataženo. Na severu se objeví místy, jinde ojediněle přeháňky. Nad 1100 metrů může opět i sněžit. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C.

zdroje: iROZHLAS.cz , ČTK
Spustit audio