Pusťte starosti z hlavy a nechte se unášet v rytmu rokenrolu

25. červen 2019

Rock & Roll Band Marcela Woodmana je ostravská kapela, která baví své fanoušky už téměř 30 let. Marcel Woodman vystoupil u nás v rozhlasovém Studiu 1.

Pusťte na chvíli z hlavy starosti a nechte se unášet v rytmu rock’n’rollu i vy. Podívejte se na záznam vydařeného koncertu, pusťte si bedýnky na 'plný pecky' a užijte si to, co si užili návštěvníci koncertu ve Studiu 1.

O kapele

Dvanáct muzikantů se v lednu 1990 dalo dohromady a vytvořilo první historickou sestavu Rock & Roll Bandu Marcela Woodmana. Ta koncertovala v prvních letech hlavně po severu Moravy, v roce 1994 už ale vystupovala po celé republice. Na sklonku tisíciletí (1999) začíná kapela zpívat vlastní české texty, koncertuje také v Polsku a na Slovensku.

Zlomový rok 2004

„Tento rok patřil v historii kapely k nejvíce zlomovým. Jednak proto, že ke klávesovým nástrojům nastoupil nový, více než plnohodnotný hudebník a aranžér Vladimír Figar ml., čímž zaokrouhlil počet členů bandu na fotbalových jedenáct a hlavně přidal do zvuku bandu další rozměr,“ píše se na webu kapely.

Rozhlasová trilogie

V rozhlase se kapela poprvé objevila v patnáctém roce existence, konkrétně v lednu 2005. Tehdy tahle parta muzikantů ve Studiu 1 představila CD A včil toto. Další rozhlasový koncert v přímém přenosu jste mohli zažít v listopadu 2010, kdy kapela představovala album nazvané Štyrka.

„Štyrka je tramvaj, která nás kdysi vozila do naší první zkušebny v Porubě a po zkoušce do hospody U Besucha na konečné v Martinově. Koho by napadlo, že do stejné stanice budeme jezdit do Rock and Roll Garage a že tam v naší čtvrté zkušebně nahrajeme naši čtvrtou rokenrolovou desku,“ vysvětloval tehdy na svém webu Marcel Woodman.

Teď, začátkem léta 2019, se Rock & Roll Band Marcela Woodmana představil v rozhlasovém Studiu 1 potřetí. A stálo to za to. Přesvědčte se. Podívejte se, poslechněte si.

autor: tif

Související