Řada silničních úseků zůstává po povodni neprůjezdných

20. květen 2010
Zprávy , Zprávy

Počet dopravních uzavírek kvůli povodním pomalu klesá. Omezení ale stále platí na mnoha místech Moravskoslezského kraje. Nejvíce jsou postiženy silnice III. třídy, neprůjezdných jich zůstává celkem patnáct. Doprava je pozastavená i na třech silnicích II. třídy, ve dvou případech kvůli spadlým stromům.

Neprůjezdné zůstávají i dvě silnice I. třídy. Uzavírku čekejte mezi Karvinou a Českým Těšínem, konkrétně v Karviné-Loukách, kde je vozovka podemleta po záplavách. Zatopená ale zůstává silnice v Bohumíně mezi kruhovým objezdem ve Vrbici směrem k ulici Čs. Armády.

S omezeným provozem je třeba počítat na silnici v Podolánkách v okrese Frýdek-Místek, kde voda vozovku poškodila na pěti místech. Sesuv půdy i s částí silnice komplikuje provoz v úseku Písek - Bukovec a podemletá je i silnice v Krásné na Frýdeckomístecku. Vývraty stromů ohrožují také provoz v úseku Karlovice - Staré Purkartice.

Na Ostravsku už zůstává uzavřena jen část komunikace Havlíčkova nábřeží v Ostravě, a to od mostu na Karolíně po pěší lávku na hrad. Zprůjezdněna už byla i Antošovická ulice.

Na Opavsku se stále nedá projet po silnici z Dolního Benešova do Háje ve Slezsku. Zaplavená zůstává také silnice z Opavy Kylešovic do Komárova.

Podle policie jsou kvůli záplavám stále uzavřeny některé silnice na Vsetínsku. Motoristé neprojedou z Němetic, části Kelče, ve směru na Hustopeče nad Bečvou na Přerovsku a kvůli podemletí je uzavřena cesta v ulici Háje v Zubří a kyvadlově je jen jedním pruhem průjezdná obec Branky ve směru na sousední obec Police.

autoři: leb , tif , Kateřina Daňková
Spustit audio