Řadu vyšetření zdarma nabídnou Dny zdraví v Bohumíně

29. září 2016
Zprávy , Zprávy

Na náměstí T. G. Masaryka v Bohumíně a také ve foyeru tamního kina budou dnes a zítra ordinovat lékaři. Městská agentura K3 tam pořádá Dny zdraví.

Bohumínská akce nabídne řadu vyšetření zdarma. Jaká konkrétně? I na to jsme se v Dobrém ránu Českého rozhlasu Ostrava ptali ředitele pořádající agentury Karla Balcara.

„Je to měření cholesterolu, tlaku, glykemie. Samozřejmě tam bude i dermatolog, se kterým lze konzultovat stav mateřských znamének či změny kůže. Zdravotní péči obstarají odborníci z Bohumínské městské nemocnice,“ uvedl v rozhlasovém vysílání Balcar.

Pořadatelé připravili i doprovodný program, který se odehraje na náměstí. K vidění tu bude putovní výstava Labyrint zdraví. Kresby Vladimíra Jiránka, Miroslava Bartáka a Jiřího Slívy plné humoru odlehčí jinak vážné téma nádorových onemocnění. Po oba dny se budou na pódiu střídat nejrůznější hudební i taneční vystoupení.

„To znamená, aby se na tom náměstí pořád něco dělo. Akce se koná dnes od 10:00 do 17:00 a zítra, tedy v pátek od 09:00 do 17:00,“ dodává Karel Balcar.

První den akce bude patřit i prezentaci organizací, které ve městě poskytují sociální služby. Veřejnosti se představí například Armáda spásy, Charita Bohumín, Centrum sociálních služeb Bohumín či Domov jistoty.

autoři: tif , mik
Spustit audio