Raškohrátky, Modelfest, narozeniny kina Kosmos... Vyberte si z našich tipů

24. únor 2023

Kam za kulturou, zábavou, pohodou v pátek a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Narozeniny třineckého kina Kosmos
Třinecké kino Kosmos slaví 55 let. Do Narozeninového kina jste zváni po celou sobotu, dopoledne od 10 hodin zejména děti na pohádky a dílny, odpoledne a večer pak už bude patřit dospělým a speciálním projekcím. Kromě toho si můžete prohlédnout výstavu dobových fotografií a poslechnout si koncert filmových melodií. Podrobný program najdete na webu kina.

Raškohrátky a Zimní olympiáda
Za sportem se můžete vydat do Frenštátu pod Radhoštěm, a to v sobotu. Raškohrátky na ledě tam začínají ve 13 hodin na Městském kluzišti ve Sportovním areálu pod Horečkami. Nebo nedaleký Lichnov pak láká na Zimní olympiádu. Ta začne o půl třetí odpoledne na olympijském stadionu u Izidora. Soutěží se třeba ve sjezdu na bobech nebo v hokeji, a to bez ohledu na počasí.

Modelfest
Víkend v ostravské Základní škole Jugoslávská patří modelářům. 3. ročník Modelfestu Ostrava 2023 nabízí přehled modelů z papíru i plastu, na ovládání, na kolech i kolejích. V sobotu se tam můžete vydat mezi 10. a 18. hodinou, v neděli pak do čtvrté odpolední. Další informace k akci najdete zde

Výšlapy na Ondřejník a na Hlubočec, komentovaná procházka v Ostravě
Polární expedici na Andreas Hill, čili Ondřejník, v neděli pořádá družina Lašského krále Zdeni Viluše I. Chcete-li se přidat, přijďte na půl desátou k hotelu Yura na Čeladné. A na turistický výšlap s průvodcem na Hlubočec se můžete vydat z Hradce nad Moravicí. Trasa bude dlouhá 16 kilometrů a sraz zájemců je v 8 hodin na železniční stanici v Hradci. Ve volnějším tempu bude komentovaná prohlídka Po stopách ostravského pivovarnictví, na kterou se můžete vydat společně s průvodcem Radoslavem Daňkem. Sraz zájemců je ve 14 hodin na Masarykově náměstí v Ostravě.

Proměny akordeonu
To je název koncertu, na který jste v pátek zváni do sálu Základní umělecké školy ve Frenštátě pod Radhoštěm. Od 18 hodin na něm vystoupí mimo jiné studenti ostravské konzervatoře.

Večer deskových her
Trochu netradičně se můžete zabavit také ve Vrbně pod Pradědem. Všichni malí i velcí jsou v pátek od 18 hodin zváni do knihovny na Večer deskových her.

deskové hry

Knoflíkáři ve Frýdku-Místku
Nová scéna Vlast ve Frýdku-Místku v sobotu patří Knoflíkářům, tedy divadelní adaptaci filmu Petra Zelenky. Hru nastudovalo Divadlo Arté a podpořit je přijede i režisér Zelenka. Začátek je v 19 hodin.

Páteční večer v Plato
Na netradiční divadelně-performativní zážitek láká ostravská galerie Plato. Kápni božskou. To je název představení o svobodné vůli. Uskuteční se v pátek a začátek je v 19 hodin. 

Slam poetry v Kupé
A ještě pozvání na básnický večer. To nás zavádí do opavského klubu Kupé. V pátek od 19 hodin se tam představí nejlepší interpreti Slam poetry.

Lohninger Clark quartet v Bruntále
Dobré jazzové hudbě bude pak patřit nedělní koncert za oponou v Městském divadle v Bruntále. Americko-německá formace Lohninger Clark quartet tam začne hrát v 19 hodin.

Spustit audio