Rozhlasové listování otevře knížku Anny Kutějové Vzpomínky z Jasenné

27. říjen 2017

Můj staříček Rokyta Jan pochodil z Divinic ze Záhoří. Těmito slovy začíná první část pětidílného čtení ze vzpomínek Anny Kutějové. Rozhlasové listování vysíláme v neděli v 15:30.

Anna Kutějová rozená Rokytová, teta významného folkloristy, muzikanta a skvělého rozhlasového redaktora Jana Rokyty, byla zpěvačkou lidových písní, vypravěčkou, organizátorkou společenského života a významnou osobností folklorního hnutí jižního Valašska.

„Vzpomínky na mládí zapisovala Anna Kutějová do linkovaného sešitu v tvrdých deskách několik let před svou smrtí v roce 1964, a my se tak díky dochovaným zápiskům můžeme pomyslně vrátit do valašské Jasenné přelomu 19. a 20. století,“ říká Eva Lenartová, dramaturgyně Rozhlasového listování.

Anně Kutějové svůj hlas propůjčila ostravská Valaška – herečka Alena Sasínová-Polarczyk.

Český rozhlas Ostrava naladíte v pásmu FM na frekvencích: REGION (větší část kraje) 99,0 MHz, Ostravsko 107,3 MHz, Těšínsko 105,3 MHz, Opavsko 102,6 MHz, Bruntálsko 95,5 MHz a Hradec nad Moravicí 91,9 MHz.

Naše vysílání můžete poslouchat také na internetu prostřednictvím našeho přehrávače nebo na adrese play.cz.

autor: ele
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.