S Kristínou si Horehronie zazpívalo celé vyprodané Studio 1

10. květen 2015

Český rozhlas Ostrava uvedl další z řady svých pravidelných live koncertů. Plný sál fandů čekal na sympatickou slovenskou zpěvačku Kristínu, která se do širšího povědomí zapsala především hitem Horehronie.

Na koncert se velmi těšila také sama zpěvačka. „Je tady jiná atmosféra, taková rozhlasová a je to tady plné. Live přenos ve mě vyvolává takový pocit napětí, a zároveň štěstí,“ řekla nám těsně před koncertem.

Pak už se ‚pustila‘ do diváků písní z roku 2010 Tak si pustím svoj song a publikum si, zpočátku sice nesměle, pár taktů zazpívalo už při této první skladbě. Pak Kristína zazpívala Pri oltári a Život je vždy fajn.

Atmosféra koncertu postupně gradovala – během víc než hodinového vystoupení zazněly i očekávané hity V sieti ťa mám, Jabĺčko nebo Horehronie. Příjemný projev zpěvačky dobře doplňovala kapela.

„Ostravu mám ráda, jezdím sem dost často. Samozřejmě město jsem ještě pořádně nepoznala, ale pokud jde o fanoušky, tak tady mám nějakou základnu,“ prozradila zpěvačka.

S Ostravou má společného jednoho z muzikantů v kapele. „Adam Malík je velmi šikovný talentovaný kytarista a jsem velmi ráda, že ho mám v kapele, protože je to takové zpestření a je velmi šikovný,“ pochválila.

Adam Malík rozhlasové Studio 1 celkem dobře zná. Několikrát tady hrál či nahrával a před pár lety s kapelou Black Roll vystoupil i v přímém přenose. A ani pro Kristínu není rozhlasové hraní úplnou novinkou.

„Něco podobného jsem měla v Slovenském rozhlase v Bratislavě a toto je poprvé, co takto zpívám s kapelou pro Český rozhlas. Takže děkuji za tuto příležitost,“ poděkovala Kristína.

Kristína (vlastním jménem Kristína Peláková)
se na Slovensku do širšího povědomí dostala v roce 2008 písní Vráť mi tie hviezdy. S písní Horehronie, která je velmi dobře známá i u nás, pak v roce 2010 reprezentovala Slovensko na soutěži Eurovize v norském Oslo. Nazpívala také oficiální hymnu hokejového mistrovství světa 2011.

Vystudovala košickou konzervatoř, dosud vydala tři alba. Po celou svou hudební dráhu spolupracuje s producentem Martinem Kavuličem.

Koncert Kristíny s kapelou v S1
autoři: ČRo Ostrava , tif , dam
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.