S Písněmi do rakety v Hudebním přístavu přistáli Nevermore & Kosmonaut

5. únor 2021

Písně do rakety a kapela Nevermore s Kosmonautem. Ano, milí přátelé, dnešní Přístav opět pluje ve znamení science fiction. A kdo rád miluje astronomii, přijde si jistě na své i v tomto příběhovém albu.

Deset písniček je koncipováno jako rozlučka s naší planetou, díky výletu do mezihvězdného prostoru členům výpravy dochází, že nejhorší věc je být osamělý a nevážit si obyčejných věcí.

Jsme svědky toho, jak si naši kosmonauti představují různé vize: jak kreslí s dětmi blízké planety a stýská se jim po horkém čaji v konvici. Písně do rakety jsou symbolem dnešní doby, kdy nevíme, co před kým kdo skrývá, kdy jsme navzájem odcizení.

Nebojte se, písně v podání této kapely vás rozhodně nechtějí postrašit, naopak jsou velmi příjemné a mají pozitivní náboj. V poslední písni nahrávky se říká: Hudba otevírá Vesmír, uzavírá ticho, někdy se nelze dotknout toho, co tebe dotýká se.

A já si spolu s touto kapelou přeju, abychom se dokázali dotknout toho, čeho je normální a přirozené se dotýkat. Z nového alba kapely Nevermore & Kosmonaut dnes vybírám píseň Mezi pochybami.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související