SDH Těrlicko Hradiště. Velmi dobrý kolektiv a nebezpečné dívčí družstvo

4. březen 2016

Těrlicko se skládá ze tří částí – z Dolního, Horního Těrlicka a z Hradiště. A právě v Hradišti se hasičům podařilo sestavit velmi dobrý pracovitý kolektiv a hlavně jejich současnou pýchu, dobré dívčí družstvo.

„Sbor se neustále rozvíjí, roste. Kdyby tady naši hasiči nebyli, tak by to byla velká škoda. Máme tady občas povodně, občas hoří, ale hlavně hasiče využíváme při různých sportovních a kulturních akcích a tam je ta pomoc viditelná. Je na ně spoleh a kdykoliv obec potřebuje, může se na ně obrátit," říká starosta Těrlicka Martin Polášek.

Děvčata z SDH Těrlicko Hradiště jsou pěkná šídla. Ten, kdo je vede, musí být velmi zkušeným a hlavně trpělivým trenérem. Slečny jsou ve věku, kdy se na závodech soustředí více na kluky z okolí, než na start nebo přešlapy.

„Naposledy jsme se zúčastnili mezinárodních závodů mládeže v Havířově, jezdíme na pohárové soutěže, karvinskou ligu Mlok, na výlety," vysvětluje Ladislav Kala, vedoucí mládeže. „Někdy holky zlobí, ale dá se to zvládnout," dodává zástupce vedoucího mládeže Míša Kuběnová.


Dobrovolné hasiče z Těrlicka-Hradiště můžete až do pátku 11. března do 15 hodin podpořit v soutěži Dobráci roku zasláním SMS ve tvaru DOBRACI HRADISTE na číslo 90 011 04. Technicky zajišťuje ATS Praha. Cena jedné SMS je 4,- Kč včetně DPH. Počet hlasů z jednoho telefonního čísla není omezen.

Dívčí družstvo o sobě tvrdí, že je velmi nebezpečné. Mají mezi sebou i kluky, protože těch je v Hradišti málo. Využívají je tedy k těm nejnáročnějším závodnickým činnostem. Mezi krásnými požárnicemi je také tmavovlasá modrooká Sofia, jejíž maminka je od nás, ale tatínek pochází ze země Berberů. Sofia se k děvčatům přidala ve chvíli, kdy Ladislav Kala zakládal nové dívčí družstvo. Ukázalo se, že je to výborná parta a děvčata i kluci se na každý tréning těší.

Mezi zdejšími hasiči je i jejich jednatel Michal Goloch, a protože je i rozhodčím při soutěžních kláních mládeže, ptali jsme se, jestli by dokázal diskvalifikovat své vlastní družstvo: „Ano, je to sice složité, ale ano."

„Úkolů do budoucna je hodně, ohromně jsme opravili zbrojnici, letos jsme dostali nové zásahové vozidlo, čekáme další vozidlo pro naše děti, aby mohly jezdit na závody, chceme zateplit zbrojnici. Nenudíme se," vysvětluje s úsměvem starosta SDH v Hradišti Karel Sobel.

Celý medailonek hasičů z Hradiště v soutěži Dobráci roku si poslechněte v odkazu ‚Přehrajte si celý příspěvek‘.

autor: Artur Kubica
Spustit audio