Seník, který v pondělí shořel v Petřvaldíku, zapálili dva chlapci

15. květen 2015
Zprávy , Zprávy

Požár seníku v Petřvaldíku na Novojičínsku způsobili dva mladiství. S ohněm na počátku tohoto týdne bojovalo osm jednotek hasičů, škoda jde do milionů korun.

Policii ke dvěma podezřelým mladíkům přivedly informace, které získali na místě požáru i jeho okolí. Mladiství ve věku 15 a 17 let se k zapálení doznali.

„Uvedli i způsob, jak k tomu došlo. V jejich silách však už nebylo vzniklý požár uhasit. Dostali strach a z místa utekli,“ řekl mluvčí novojičínských policistů Petr Gřes.

Dodal, že výše škody bude vyčíslena znaleckým posudkem. Celá věc je nadále prověřována jako přečin poškození cizí věci.

Velkokapacitní seník začal hořet v pondělí večer a na likvidaci požáru se podílelo osm jednotek hasičů. Těm se podařilo oheň uhasit do úterní půlnoci, do středečního rána pak zbytky po požáru hlídaly dvě jednotky dobrovolných hasičů.

„Předběžná škoda byla odhadnuta na 8,3 milionu korun. Osm milionů korun má být škoda na samotné kryté ocelokolně s pláštěm z hliníkových plechů a jejím vybavení, mimo jiné portálovém jeřábu. Tři sta tisíc korun je škoda na lisovaném seně a sladovém květu,“ doplnil mluvčí krajských hasičů Petr Kůdela.

autoři: tif , iha
Spustit audio