Senioři mají v Jablunkově nové kontaktní místo, tzv. Senior Point

2. říjen 2018 06:10

V Jablunkově dnes otevírají nové kontaktní místo pro seniory. Takzvaný Senior Point najdou lidé v informačním centru přímo na Mariánském náměstí. Důchodci tam získají řadu informací, rad, i přístup k internetu a to vše zdarma. Takových Senior Pointů už v kraji funguje šest. Jejich služeb za prvních šest měsíců využily přes tři tisíce lidí.

Do Senior Pointu se starší lidé mohou přijít poradit, najít díky nim zábavu pro volný čas, nebo si vyřídit senior pas, který poskytuje starším výhody, například zajímavé slevy.

„Kromě toho budou mít přístup k počítači s internetem, tedy i tam se mohou dozvědět důležité informace. Ale je to i o tom, že si mohou v klidu a přátelsky posedět – bude tam na to prostor. Do budoucna počítáme například i s přednáškami na téma bezpečnosti a prevence, besedami a podobně,“ popisuje Růžena Ježowiczová, vedoucí odboru sociálních věcí radnice v Jablunkově.

Senior Point v Jablunkově bude pro zájemce otevřený zatím vždy ve středu. Je už sedmým takovým místem v Moravskoslezském kraji a zdaleka ne posledním. „Přibude v Třinci, Frýdlantu, Českém Těšíně, Krnově a Vítkově,“ říká náměstek hejtmana Jiří Navrátil (KDU-ČSL). Kraj provoz Senior Pointů dotuje, zájem o jejich služby stoupá.

Senior point je také místem, kde si budou moct důchodci přijít pro hlásič požáru a detektor oxidu uhelnatého, a zvýšit tak bezpečnost svého bytu. „V tom chceme pokračovat i v příštím roce, takže všechny Senior Pointy budou zásobeny těmito hlásiči a senioři si je zde budou moci vyzvednout,“ dodává Navrátil.

Zajištění ročního provozu všech nových kontaktních míst kraj podpoří částkou 680 tisíc korun.

autor: iha
Spustit audio

Související