Setkání s Norbertem Lichým, Arnoštem Vašíčkem či Albertem Čubou, výstavy, koncerty... Vyberte si z našich tipů

11. březen 2022

Kam za kulturou, zábavou, pohodou dnes a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

V areálu Černé louky v Ostravě začíná dnes dvoudenní veletrh Dovolená 2022. Představí novinky, zajímavosti a tipy nejen z Moravskoslezského kraje. Součástí veletrhu bude nově jarní cestovatelský festival Ozvěny. Program zpestří i ochutnávky vín a dalších pochutin.

Současně se na Černé louce koná i Knižní festival, kde můžete nabrat inspiraci a tipy z knižního světa. Novinky představí nakladatelé všech žánrů, těšit se můžete na tematické besedy, autorská čtení či workshopy. V pátek potkáte třeba Norberta Lichého jako hosta Aleše Cibulky v rozhlasovém pořadu Blízká setkání nebo spisovatelku Markétu Lukáškovou. V sobotu pak zveme na Arnošta Vašíčka, Miroslava Karase nebo Alberta Čubu.

Čtěte také

V Areálu dobré pohody v Žimrovicích u Hradce nad Moravicí můžete v pátek navštívit Retroples. Akce začíná v 19 hodin. Ideální plesové šaty jsou ty z doby před rokem 1980.

Městské kulturní středisko Havířov zve do Kulturního domu Leoše Janáčka na výstavu prací havířovské výtvarnice Rosemary. Nese název Jsem Rosemary. Její obrazy jsou abstraktní, malované za doprovodu hudby a tance. Výstava je přístupná do konce března.

V opavském Kupé v pátek vystoupí písničkář a bluesman Milan Vavrečka z Havířova. Představí vlastní folkovou tvorbu. Koncert, který se koná v rámci cyklu Hudební kavárna, začíná v 18 hodin.

Odpoledne pro dětskou knihu. To je název akce, kterou Městská knihovna v Rýmařově připravila zejména pro nejmladší čtenáře a taky děti, které teprve samy číst začnou. V programu je storytelling, pohádkový jukebox, představení nových knih a her a také výtvarná dílna. Začíná v pátek v 16 hodin.

Čtěte také

V chodbě městské knihovny v prvním patře piaristického kláštera v Příboře můžete vidět výstavu fotografií Libora Buzka s názvem Krajina. Uspořádalo ji město společně s Fotoklubem Příbor a instalovaná bude do začátku května.

Havířovský malíř Ladislav Tobola prezentuje své obrazy na výstavě pojmenované Krajiny a květiny v Galerii Maryčka v havířovském Kulturním domě Petra Bezruče. Umělec se věnuje kresbě, akvarelu a olejomalbě. Výstava je otevřená do konce března.

Rýmařovská Galerie Pranýř vás pozve do Jeseníků. Krásy jesenických kopců můžete prostudovat na výstavě soutěžních fotografií z 9. ročníku fotosoutěže Jak vidím Jeseníky. Možnost máte ještě do 27. března.

Spustit audio