Silvestr a Nový rok ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava

30. prosinec 2009

Na závěr roku 2009 a začátek roku 2010 jsme pro vás připravili celou řadu mimořádných pořadů, kterými bychom vám rádi zpříjemnili slavnostní chvíle a silvestrovské oslavy. Čekají vás vtipy, veselé povídání a spousta dobré hudby.

V silvestrovském vysílání zabrousíme také hluboko do minulosti. Ve 14:15 vám nabídneme pořad z roku 1956 Není nad rodinný Silvestr, ve kterém účinkují například Stella Zázvorková či Vlasta Burian.

Dvě hodiny vtipů, veselého povídání, dobré muziky, sem tam i dechovky, to je dnešní Silvestr s Arturem Kubicou, který vás bude bavit od 16 do 18 hodiny. Do tohoto pořadu jsme zařadili také Zazpívejte si s námi Janka Rokyty a sportovní redaktoři Kateřina Daňková a Radim Sajbot přispěli sestřihem zajímavých a především veselých přebreptů a hlášení, které se opravdu přihodí snad jenom na sportovním kolbišti.

Po 18. hodině pak na vás čeká Velký silvestrovský kabaret - konferuje J. Štuchal, hovoří S. Zázvorková, L. Píchová, T. Pištěk, V. Burian, O. Musil, zpívají Nezbední bakaláři, hraje Orchestr K. Valdaufa, Švitorka a estrádní orchestry. Pořad byl natočen v roce 1954.

Také na Nový rok vám nabídneme několik mimořádných rubrik. V průběhu odpoledního vysílání uslyšíte například rozhovor s někdejším hejtmanem a nyní europoslancem Evženem Tošenovským, hostem ve vysílání bude také současný hejtman Moravskoslezského kraje Jaroslav Palas. Michal Schoffer pak natočil rozhovor s biskupem diecéze ostravsko-opavské Františkem Václavem Lobkowiczem, který si můžete poslechnout po 16. hodině. Prostor v novoročním vysílání dostanou také zdejší sportovci.

Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.