Síň slávy Petry Kvitové ve Fulneku má být hotová do července

2. květen 2022

Po průtazích začala stavba Síně slávy Petry Kvitové ve Fulneku. Zhotovitelská společnost musela měnit projekt i firmu, která ho zajišťovala. Radnice proto rozhodla, že expozice v Knurrově paláci musí být hotová nejpozději do posledního června tohoto roku. Jinak hrozí pokutou.

„Tato bývalá kaple bude sloužit pro výstavu těch nejhodnotnějších artefaktů. To znamená, bude tady vystavený wimbledonský talíř a různé poháry z jednotlivých turnajů,“ říká starosta Petr Ertelt (KDU-ČSL). „V současné době tady probíhají základní stavební úpravy, bude se dělat nová podlaha, jsou natažené datové kabely,“ dodává.

Vznik expozice od začátku provázejí komplikace a termín jejího otevření se neustále posouvá. „V současné době jsme ve stavu, že máme podepsaný dodatek do 30. 6., kdy nám garantuje pod poměrně i vysokou finanční pokutou společnost, že opravdu bude celá realizace ukončena do toho konce června,“ říká Ertelt.

Zpoždění zhotovitelská firma nabrala, když musela vyměnit společnost na zpracování projektu. Ten se proto podstatně změnil. „Ta výstava i s ohledem na pandemii, kterou jsme tady prodělali, bude vzdušnější, nebude lidi centralizovat na jednotlivá místa. Naopak v Knurrově paláci, kde budou dlouhodobé stavební úpravy, tak aby to prostředí bylo skutečně důstojné, budou jednotlivé výstavní předměty rozestavěny tak, aby se u nich pokud možno sdružovalo co nejméně lidí a aby se jich současně do těch výstavních prostor vešlo co nejvíce,“ vysvětluje za Sport Institute Karel Tejkal.

Součástí expozice bude i malá kavárna v přízemí paláce.

Spustit audio