Sjezdovky v Jeseníkách stále lákají i po sezoně na skvělé podmínky

23. březen 2013

V Jeseníkách aktuálně leží na sjezdovkách od 40 do 120 centimetrů sněhu. Zima tu ale na rozdíl od hlavní sezóny ještě nekončí: v posledních dnech napadl i prachový sníh. Zájem o lyžování mezi lidmi sice pomalu opadá, o víkendu je přesto návštěvnost lepší než v týdnu.

Na většině jesenických sjezdovek je aktuálně dostatek sněhu. Svahy jsou upravené a díky chladnému počasí nabízejí lyžařům poměrně kvalitní povrch.

Provozovatelé skiareálu potvrzují, že na to, že je konec března, jsou podmínky k lyžování opravdu výborné. Sjezdovky by chtěli nechat otevřené až do Velikonoc. Lyžovat se zde tak bude ještě minimálně týden. Vše ale záleží na tom, jaké bude počasí.

Před týdnem byla střediska skoro prázdná. Některá z nich proto svůj provoz omezila. Lidé však využívají slunečného počasí, a ačkoli je návštěvnost nižší než v hlavní sezoně, vlekaři si na nedostatek lyžařů rozhodně stěžovat nemůžou.

Na své si přijdou také běžkaři. Je však třeba si dávat pozor na cestách mimo turistické značení, kde ještě během víkendu platí třetí stupeň lavinového nebezpečí.

autoři: Marína Dvořáková , mot
Spustit audio