Skladatel Adam Uličný získal za hudbu k videu zasněžených Pusteven cenu v Kanadě

13. duben 2021

Skladatel a zpěvák Adam Uličný získal v Kanadě prestižní ocenění za hudební dílo Mountain Symphony. Video zasněžených Pusteven s hudbou ostravského skladatele jste mohli vidět i na našem webu.

Ocenění Award Winner v kategorii Best Composer získal Adam Uličný od poroty mezinárodního festivalu Phoenix Shorts Film Festival. Hudebník tak uspěl v konkurenci skladatelů a tvůrců z celého světa.

Čtěte také

„Je to pro mne velká životní událost nejen z toho pohledu o jak významný typ ceny jde, ale vnímám to také jako zadostiučinění, za těch tisíce hodin strávených u piana, u kterého sedím od šesti let,“ řekl Českému rozhlasu Ostrava oceněný hudebník.

Na poli hudby se Adam Uličný pohybuje řadu let. Působil v několika kapelách, loni o sobě dal vědět sólovým projektem – dvě skladby jste mohli slyšet také ve vysílání Českého rozhlasu Ostrava. Videoklip k singlu V představách vysílalo i Óčko.

„Je to nesmírně inspirativní a motivující do další tvůrčí hudební činnosti,“ dodal potěšeně k ocenění z Kanady.

Adam Uličný je pětatřicetiletý hudební skladatel, songwriter, zpěvák a multiinstrumentalista, vystudoval 12 let obor hra na klasický klavír. Jeho zaměřením a velkou oblibou je tvorba filmové hudby. Další informace najdete na webu adamulicny.com.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.