Škola etikety – jak si přiťuknout při přípitku. Radí Eva Filipová

Když je velká společnost a jde o slavnostní setkání, tak se dnes už sklenicí nepřiťukává. Jen se naznačí přípitek.

V soukromé, menší společnosti je tendence si ťukat, ale i tady pozor. Přiťuknout bychom si měli jen s člověkem po levici nebo po pravici. Přes stůl už se opět neťuká. Lepší a jednodušší varianta pro všechny je, když si ťuknutí jen naznačí.

A pozor! Aperitivem a tvrdým alkoholem se neťuká vůbec!

Eva Filipová

Eva Filipová se zabývá především tématikou společenského chování. Je autorkou knihy Společenská nápověda. Po roce 1991 byla jednou z prvních, která začala s programem úspěšných kurzů pro ženy. Sama absolvovala studium na Mezinárodní škole pro estetiku v New Yorku.

Je členkou redakční rady časopisu Prestige, autorkou mnoha zajímavých reportáží z exotických zemí a spoluautorkou Zlaté kuchařky. Její mimořádný zájem o gastronomii a znalost prostředí jí přivedl k napsání dalších knih jako Exellent menu a Česká moderní kuchyně. Práci kuchařů obdivuje a jejich finální výtvory považuje za výtvarná díla.

Eva Filipová