Skupina Agel otevírá v Ostravě Vyšší odbornou školu zdravotnickou

1. září 2019 16:50

Společnost tak rozšířuje Střední zdravotnickou školu v Koblově, která funguje už dva roky, informovala o tom mluvčí Agelu Radka Miloševská. Chtějí tak přispět k řešení nedostatku zdravotnického personálu. 

Prvním oborem vyšší odborné školy bude tříleté denní studium Diplomovaná všeobecná sestra. Kromě školy budou mít studenti k dispozici také speciální prostory ve Vítkovické nemocnici, protože studium bude od počátku těsně provázáno s praxí.

Čtěte také

"Po úspěšných dvou letech provozování střední zdravotnické školy jsme se rozhodli posunout vzdělávání v oblasti zdravotnictví ještě dále a nabídnout možnost studia i zájemcům o vyšší odborné vzdělání," uvedl ředitel Střední zdravotnické a Vyšší odborné školy zdravotnické Agel Vladimír Janus.

Studenti mohou absolvovat praxi v některém zdravotnickém zařízení skupiny Agel. "Mimo to škola nabízí rozsáhlý stipendijní program, který studentům nabízí až 4800 korun měsíčně při závazku na tři roky," uvádí Janus.

Mnoho studentů nastupujících do druhého a třetího ročníku střední školy se podle něj ve Vítkovické nemocnici angažuje i ve svém volném čase a pracuje tam v rámci dobrovolnické činnosti s dětmi i seniory.

Na středních školách v Ostravě a Českém Těšíně i na nové vyšší odborné škole zahájí příští týden studium dohromady 350 studentů. Na středních školách budou studovat v oborech zdravotnický asistent, laboratorní asistent a zdravotnické lyceum.

Agel provozuje v Česku nemocnice, síť poliklinik, lékáren, laboratoří, distribuční společnosti a další specializovaná zdravotnická zařízení. Od roku 2006 působí také na Slovensku.

zdroj: ČTK
Spustit audio