Skupina Fleret pokřtila nové album v přímém přenosu ve Studiu 1

3. červen 2011

Valašská skupina Fleret se vrátila na místo činu. Ve Studiu 1 Českého rozhlasu Ostrava před několika měsíci natočila desku O krásách Valašska. A během včerejšího koncertu ji na stejném místě i pokřtila. Vystoupení, které jsme vysílali živě, mělo však i jeden státnický rozměr.

Flereti potěšili svými největšími hity, které si s nimi zabékalo i publikum. Ale především hráli písně z nového alba O krásách Valašska.

„Ani nevím, pokolikáté už tady hrajeme. Jedna deska byla přímo z koncertu, pak byla druhá deska... Myslím, že alespoň čtyřikrát jsme tady určitě hráli. Vzhledem k tomu, že je to naše nové dítě, které nám dovezli na den dětí,“ říká kapelník Zdeněk Hrachový.

Křtu jedenáctého dítěte, na které kapela čekala pět let, se ujal šéfredaktor Českého rozhlasu Ostrava Richard Piskala.

„My už kapelu Fleret považujeme za takovou domácí ostravskou rozhlasovou kapelu. Ale zároveň víme, že je dvorní kapelou Valašského království. Tak jsem se rozhodl tady udělat takový téměř státnický akt a vyhlašuji toto studio právoplatným územím Valašského království,“ řekl Piskala během křtu.

Křtilo se pochopitelně jediným nápojem, který v případě Fleretu přicházel v úvahu. Kapela na důkaz poslala příslušný nektar i mezi diváky.

Do občasné kolonie Valašského království můžete vyrazit zase příští středu, kdy ve Studiu 1 bude folklórní večer s Janem Rokytou Zpěvem k srdci.

autor: Michal Kliment
Spustit audio