Slideshow vysílají jako standardní službu v DAB+ už i německé stanice v druhé celoplošné síti

20. říjen 2020

Doplňkové obrazové informace jsou standardní funkcí, kterou umožňuje technologie DAB+. V Německu je slideshow velmi populární. Posluchačům tuto službu nabízejí včetně celoplošných i regionální stanice.

Německé rozhlasové programy, které jsou součástí tamní druhé celoplošné sítě, už vysílají slideshow jako standardní výbavu své programové nabídky. Ve skupině Digitální rádio DAB+ Česká republika – oficiální diskuse, o tom informoval čtenář našeho portálu Jan Vasko. Součástí programové nabídky jsou v současné době stanice Absolut TOP, Absolut Bella, Absolut HOT, Absolut Oldie, Antenne Bayern, Rock Antenne, RTL Radio a Toggo Radio. Vasko připojil jako důkaz náhledy z volně šířeného softwaru DAB Player.

DAB+ multiplex Antenne DE je v současné době naplněný z poloviny. Společnost Antenne Deutschland do něj plánuje ještě zařadit další dvě stanice, do nabídky se mají přidat také Profi Radio, druhý program Energy Digital, Driver’s Radio a JOKE FM. Případným zájemcům z řad komerčních hráčů jsou vyhrazeny další dvě pozice, o kterých se vedou jednání. Nový multiplex, který opět přináší programovou pestrost, je možné zachytit na omezeném území Čech, zejména v části Ústeckého, Karlovarského a Plzeňského kraje.

autor: lukpo
Spustit audio

Související