Sny si plní ve Varech. Šéfkuchař Jan Krajč pojí jídlo se silným zážitkem

4. srpen 2022

K sousedům, přes hory, za moře a pak zpátky domů se vypravil uznávaný šéfkuchař degustační restaurace v Karlových Varech Jan Krajč. Proč se vrátil zpátky do Čech a jak vybudoval restauraci s odlišným konceptem?

Šéfkuchař Jan Krajč se vyučil svému řemeslu v Grand Hotelu Pupp. Kromě toho absolvoval několik studijních stáží po celém světě a působil v několika restauracích jak v České republice, tak i v zahraničí. Vařil v několika karlovarských restauracích. Byly mezi nimi Toscana, Centrál a Hájovna.

Jméno si udělal i v zahraničí, například v Grand Hotelu Sauerhof nedaleko Vídně, který získal jednu michelinskou hvězdu. Znát ho můžete z pořadu České televize Sama doma, kde měl školu vaření. Je také zakladatelem cateringové společnosti Easyfood Service s.r.o., která vařila například pro prezidenta Václava Klause.

Jeho cesty ho nakonec v roce 2013 zavedly zpátky do Karlových Varů, kde si splnil sen a založil zážitkovou restauraci Le Marché. Restaurace zaujme relativně minimalistickou nabídkou a maximální kvalitou. Ani klasický jídelní lístek tady nenajdete. Jan Krajč vymýšlí pro každý den nové menu.

Jaké bylo jeho první jídlo, co nejraději vaří a jakým surovinám dává přednost? I to se dozvíte v rozhovoru!

Spustit audio