Sobotní Noční linka: Jak moc je pro vás těžké přijímat životní změny?

26. říjen 2019

Co podstatného jste museli ve svém životě změnit a co vám to přineslo? Museli jste se rozloučit s něčím, co jste měli rádi, ale dnes už víte, že to tak muselo být, že nic není napořád? Je váš život na poklidné vlně a nebo tvoří jednu změnu za druhou? 

Co myslíte, jaká životní změna pro vás byla zásadní a možná vás i posunula k lepšímu? Dokázali jste změnit svůj způsob života, který vám v určitých oblastech nevyhovoval? A jak celkově změny ve svém životě vnímáte a berete?

Změna patří k životu a mnohdy jsme za ni i rádi. Ne každý se ovšem dokáže snadno se změnou ať už se v životě týká čehokoliv vyrovnat. Přijmout fakt, že vše je pomíjivé nám pomáhá vážit si všeho, co prožíváme v současnosti, právě teď, ať už to jsou naše vztahy, nálada, tělo, zdraví nebo třeba počasí.

Kdo chápe, že šťastný okamžik, to hezké co prožívá, nebude trvat věčně, váží si více přítomnosti. Stejně tak, když prožíváme něco negativního víme, že to není napořád.

Na vaše příběhy se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.