Sobotní Noční linka: Jaký český film vás v poslední době zaujal a čím? Filmová cena Český lev

23. březen 2019

Sledujete nové české filmy? Jaký vás v poslední době zaujal a čím? Vyhledáváte filmy podle žánru? Chodíte na české filmy do kina nebo je sledujete v televizi? Kdo z dnešních herců patří mezi vaše oblíbence?

Dnešní večer byl ve znamení udílení cen Českého lva. Slavnostní předání filmových cen se konalo už po šestadvacáté. V počtu nominací vedl s třinácti šancemi film Toman, po deseti měli Hastrman a Všechno bude, devět Zlatý podraz, osm šancí si připsal Jan Palach a pět Hmyz. Ve finále do hry vstoupilo celkem osmnáct filmů z loňských 69 premiér.

Filmová cena Český lev je udělovaná od roku 1993. Hlasují v ní členové České filmové a televizní akademie, tedy filmoví režiséři, kritici, producenti, herci a další odborníci. Porotci v anketě každoročně hodnotí české celovečerní filmy, koprodukce nebo dokumenty,které měly premiéru mezi prvním lednem a 31. prosincem uplynulého roku.

Jak to dnes večer dopadlo si v Noční lince samozřejmě řekneme, ale zároveň si s vámi bude moderátor Karel Sladký povídat o českých filmech a dokumentech,které zaujali vás. Sledujete novou českou filmovou tvorbu a jaký film je vaším šálkem? Jaký herec je v současné době vašim oblíbencem?

Mezi nejúspěšnější herce na základě udílení cen Českého lva za několik let patří Ivan Trojan, Jan Budař, Jiří Schmitzer. Z hereček Aňa Geislerová, Zuzana Bydžovská, Klára Melíšková.

Na vaše příběhy a vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Příspěvek k tématu můžete už teď napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio