Soudní znalci z kauzy Kramný čelí obžalobě z křivé výpovědi

7. červen 2018 13:35
Zprávy , Zprávy

Státní zástupci podali obžalobu na dva soudní znalce z kauzy Petra Kramného. Uvedla to Česká televize. Kramný byl odsouzen k 28 letům vězení za vraždu své manželky a dcery na dovolené v Egyptě.

Radka Matlacha a Igora Fargaše podezírají, že jako znalci obhajoby zpracovali nepravdivé posudky. Podle náměstkyně ostravského okresního státního zástupce Moniky Oborilové jim v případě uznání viny hrozí až tři roky vězení nebo zákaz činnosti.

Nejvyšší soud zamítl dovolání Kramného odsouzeného za vraždu ženy a dcery

Petr Kramný

Nejvyšší soud zamítl dovolání Petra Kramného, který si za vraždu manželky a dcery na dovolené v Egyptě odpykává 28 let vězení. Potvrdil to žalobce Krajského státního zastupitelství v Ostravě Vít Legerský.

„Obvinění, jako znalci s dlouholetou praxí, vypracovali neobjektivní nepravdivý znalecký posudek, který následně stvrdili ve svých výpovědích před soudem, který vedl řízení ve věci zvlášť závažného trestného činu vícenásobné vraždy,“ upřesnila Oborilová.

Petr Kramný před pěti lety zabil na dovolené v Egyptě manželku a dceru. Podle soudu to udělal elektrickým proudem. Posudky teď obžalovaných soudních znalců předložila Kramného obhajoba a podle nich byla nejpravděpodobnější příčinou smrti obou žen otrava jídlem.

autor: mik
Spustit audio