Spolu to dáme. Písnička Adama Bubíka je doslova nabita euforií a nadějí

12. březen 2021

Hudební přístav hostí mladého písničkáře Adama Bubíka. Tento muzikant a skladatel žijící v Českém Těšíně v nedávné době vydal singl s nadějným a podpůrným názvem Spolu to dáme.

Čtěte také

Na rozdíl od předešlé písně Protest Song, kterou jsme si pustili v minulém díle našeho pořadu, je tato píseň doslova nabita euforií a nadějí. Refrén Spolu to dáme má velké charisma, Adam svým příjemně zbarveným hlasem vypráví o tom, že i uprostřed beznaděje se můžeme radovat z tak zdánlivě obyčejných věcí, jako je společná snídaně, společné usínání a podobně.

Dopřejte si tuto čerstvou porci radosti spolu s námi, milí posluchači.

autor: Milan Bátor
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.