Spor o plot u Těrlické přehrady se po letech vyřešil. I když ne tak docela

20. červen 2019 12:56

Po třech letech se vyřešil spor o plot u Těrlické přehrady na Karvinsku. Kvůli němu se tam lidé komplikovaně dostávali k vodě. Plot u veřejné pláže postavil majitel sousedního zábavního areálu. A tak se lidé mohli koupat, jen když přišli přes jeho areál, který zamykal.

„Líbí se nám tam a chodili jsme tam. Bylo by dobré, kdyby se domluvili. Já do toho sporu nevidím, ale není to dobré pro nás, občany obce,“ říká padesátiletá paní Renáta.

Na plot si podle starosty Těrlicka Martina Poláška (nez.) stěžovali i další lidé. S podnikatelem se mu nepodařilo dohodnout, požádal o zásah Povodí Odry, kterému pláž patří.

„Tato situace byla velmi nepříjemná, protože obec Těrlicko má od roku 2011 na těchto pozemcích schválenou pěší stezku. A občané víc než tři roky nemohli tuto stezku využívat, protože pan Kelner jim v tom fyzicky zabraňoval,“ říká starosta.

Plot je po třech letech pryč. Majitel areálu Roman Kelner s tím ale nesouhlasí. Jak říká, plot postavil, aby děti nevběhly pod auta. „A díky tomu, že se tady stal ten zásah, tak jsme si řekli, že tady skončíme, protože, co se týče bezpečnosti, to nemá ty atributy. Je to prostě špatně. Naše pozemky obeženeme plotem a co jsme sem navezli, odbagrujeme,“ vysvětluje Kelner.

Podnikatel teď proto postavil další plot, tentokrát kolem svého areálu a zavřel všechny atrakce. Třeba beachvolejbal nebo lanové centrum. Vše bylo bezplatné.

„Je to celkem škoda, protože si myslím, že si majitel s tím dal velkou práci. Byla bych ráda, kdyby se to opět otevřelo,“ říká 36letá paní Lucie, která na pláž i do areálu chodí pravidelně se svým synem.

Areál zůstane podle majitele zavřený tak dlouho, pokud nebude moci plot k cestě postavit znovu.

Spustit audio