Stanislav Janalík

redaktor

Sleduji, co aktuálního se děje hlavně na Karvinsku. Je toho ale mnohem více.

Stanislav Janalík

Co v rozhlase dělám:
Většinou dělám podobně jako kolegové všechno, co je zrovna potřeba. Nikdy totiž nevíte, co se během několika minut semele. Navíc jak jsem již při působení v ostravském rozhlasu zjistil, občas se skutečně nestačíte divit, co je i není možné. Zpravidla se věnuji oblasti školství a sleduji vymezený rajón na Karvinsku. 

 

Jak jsem se k této práci dostal:
Na internetu jsem našel nabídku Českého rozhlasu Ostrava a zkusil jsem štěstí. Nevím, co tenkrát rozhodlo, ale dodnes si vzpomínám na to, jak jsem se krátce po pohovoru vracel po historickém schodišti s nabídkou, které se neříká ne (mimochodem po asi nejkrásnější části ostravského sídla).

 

Co považuji za rozhlasová "nej" v mé práci:
Asi tým současných kolegů, kteří dokáží podat pomocnou ruku, poradit, ale i nastavit zrcadlo, aby člověk nezakrněl, rozvíjel se a zároveň se i vzpamatoval z kritických situací a přebreptů. Pak taky setkání se skutečnými pábiteli, kteří jako by vypadli z děl Bohumila Hrabala. A hlavní "nej" asi přichází, když člověk dokáže posluchačům přinést aktuální informaci a nezamotá se ve vlastních úvahách.

 

Dosavadní kariéra:
Nevím, zda se dá hovořit zrovna o kariéře, neboť jsem pořád na začátku. Dlouhé roky jsem fungoval coby brigádník v drogerii, působil jsem coby redaktor kulturního servisu, po ostravských studiích jsem si vyzkoušel roli píšícího novináře v regionálních novinách. No a pak po návratu do Ostravy už přišel Český rozhlas, kde jsem namísto novinového psaní začal využívat hlas.

 

Co jsem ochoten na sebe prozradit:
Mám talent se ztrácet kolegům, občas nezastavitelně pobíhat z jednoho místa na druhé. Vedu si vlastní seznam oblíbených slov, která pravidelně zkouším propašovat do reportáží a příspěvků, navzdory tomu, že tím trýzním editory. Jsem chvílemi až neuvěřitelný perfekcionista a sem tam se potřebuju v rámci vlastní roztěkanosti zhluboka nadechnout. Krom toho se nejvíc odreaguju při filmu, příjemné hudbě, divadlu i sportu (byť jde dnes v mém případě už mnohdy o zdraví). A občas také při kuchyňských experimentech...

 

Telefon: 596 203 160

Všechny články

Stránky