Stavaři musí vyměnit 90 panelů z protihlukové stěny podél D1 u Bohumína

27. září 2018 12:41

Stavaři postavili špatně část protihlukových stěn podél dálnice v Bohumíně. Tvrdí to Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD), které uspělo s reklamací. Firmy už devět desítek panelů odstranily a začnou s opravou. Zeď má chránit velkou část města proti hluku z dopravy.

Mnoho z panelů protihlukové stěny z dálničního valu u Bohumína už je pryč, jiné rozebrané díly leží poblíž. „Tady vidíme, jak je ten původní sokl značně poškozený, protihluková stěna tím pádem nefungovala, jak by měla,“ ukazuje mluvčí bohumínské radnice Lucie Balcarová.

Kousek od dálnice je park s lanovým centrem, který hojně navštěvují děti. A na své žáky tady zrovna dohlížejí dvě učitelky ze sousední Dolní Lutyně. „Je dobře, že na tom pracují, aby ten hluk nebyl slyšet,“ říkají.

Mluvčí ŘSD Jan Rýdl potvrdil, že mají posudek, podle kterého stavaři špatně uložili panely protihlukové stěny. „Jedná se o záruční opravu, což znamená, že veškeré náklady do poslední koruny hradí zhotovitel. Předmětem opravy je výměna prasklých soklových panelů protihlukové stěny,“ vysvětluje mluvčí.

Oprava protihlukových stěn by měla skončit v polovině listopadu.

autor: ada
Spustit audio

Související