Stavební práce na třech mostech v Ostravě brzdí dopravu, další omezení přibudou

18. duben 2019

Řidiče v Ostravě aktuálně brzdí opravy tří velkých mostních staveb. Kromě Výškovických mostů a estakády Bazaly se od března rekonstruují i Svinovské mosty. Některými úseky se už teď dá projíždět jen omezeně, jiné v příštích týdnech budou silničáři muset dokonce úplně uzavřít.

Během ranní a odpolední dopravní špičky se na opravovaných Svinovských mostech v Ostravě štosují desítky aut. Část jednoho jízdního pruhu je totiž uzavřená. Řada řidičů proto úsek raději objíždí jinudy. Ti, kteří se rozhodnou projet, musí počítat zhruba se čtvrthodinovým zdržením.

„Apelujeme na řidiče, aby opravdu dodržovali dopravní značení, hlavně zip, aby byli k sobě ohleduplní a aby se pouštěli navzájem. A aby nevjížděli do pruhů vyznačených pro autobusy,“ říká policejní komisař dopravního inspektorátu Petr Štencel.

Dopravu ale aktuálně nebrzdí jen rekonstrukce ve Svinově. Dělníci ve městě opravují i jiné mosty. „Výškovické mosty – jezdí se momentálně po půlce, v květnu nebo červnu budou zavřeny úplně. To samé Bazaly, kde se jezdí po půlce, také budou na několik týdnů úplně zavřené. A v Opavské ulici počítáme, že bude stále otevřena v tom jednom pruhu,“ popisuje náměstek hejtmana Jakub Unucka (ODS).

Dopravu v příštích týdnech nejvíce zkomplikuje rekonstrukce Výškovických mostů. V květnu se tam třeba bude přepojovat tramvajová trať. „Ty Výškovice ovlivňují i dopravu na Rudné pod těmi mosty a jsou největší komplikací, protože to je zároveň objízdná trasa pro Opavskou. Bylo to opravdu těžké zvažování, jestli ty stavby pustit zároveň, ale jiná možnost nebyla,“ dodává Unucka.

Kdyby se podle něj mosty neopravily teď, musely by se později zbourat a stavět znovu.

autor: pdu
Spustit audio

Související