Štěrkovna Open Music, Kino na hranici, letečtí modeláři v Bahně. Vyberte si z našich tipů

30. červenec 2021

Kam za kulturou, zábavou, pohodou dnes a o víkendu? Pokud ještě nemáte jasný plán, nechte se inspirovat naší nabídkou.

Pátek: kravařský zámek patří dětem

Prázdninové pátky na zámku v Kravařích patří dětem. Právě jim jsou přizpůsobeny kostýmní prohlídky zámecké expozice, včetně výstavy dobových hraček. Ale kromě toho si mohou spoustu věcí děti samy vyzkoušet: promocí převleků se vtělí do rolí hospodyněk a hospodářů. A nebo si celá rodina pak může zahrát zábavnou hru Šifra zámeckého pána, která je provede parkem. Program pro děti na zámku v Kravařích začíná v 10 hodin a trvá až do čtyř odpoledne.

Čtěte také

Naopak na noc na zámku se můžete vydat třeba do Karviné-Fryštátu. Prohlídky v duchu záhad, tajemna a nostalgie tam začínají ve 20 hodin.

V Karlovicích na Bruntálsku jste dnes zváni na slavnostní otevření Vzdělávacího centra VÍCE ve mlýně Karlovice. Budova dostala novou omítku a i vnitřní prostory prošly důkladnou rekonstrukcí. Dnes od 17 hodin v sále Obecního domu Slezan se můžete seznámit se Zázraky přírody s televizním popularizátorem vědy Vladimírem Kořenem. Právě ten se stal kmotrem karlovického vzdělávacího centra. Přijít však můžete už o hodinu dříve a nově opravenou budovu starého průmyslového mlýna si důkladně prohlédnout. 

Sobota: modeláři v Bahně a hlučínská Štěrkovna na Landeku

Holos centrum v Opavě Vlaštovičkách zve na multižánrový benefiční festival pod širým nebem. V rolích zpěváků se tam představí čerství absolventi Letní pěvecké školy. Podpoří je opravdoví profesionálové, jako je Jirka Krhut a Štěpán Kozub. Festival začíná v 18 hodin přímo v areálu centra Holos.

Zámek Janovice u Rýmařova zve na tajemnou Hradozámeckou noc. O tři večerní prohlídky se tentokrát postará služebnictvo. Vše začíná ve 20 hodin.

Čtěte také

Obří modely letadel budou o víkendu křižovat nebe nad letištěm Bahno ve Frýdku-Místku. Sjedou se tam modeláři ze všech koutů naší země a v sobotu od 9:30 až do 18 hodin předvedou své stroje na dálkové ovládání. Létat se bude na Bahně i v neděli, a to od půl desáté do tří odpoledne.

V plném proudu je také festival Štěrkovna Open Music. Program se letos odbývá v Landek parku v Ostravě. V sobotu vystoupí například Jaroslav Uhlíř, Tomáš Klus či kapela Mňága a Žďorp. Areál je otevřen od 12 hodin až do 3 do rána.

Neděle: Kino na hranici

Kulturnímu dění na obou stranách řeky Olše kraluje filmový festival Kino na hranici. Jen za neděli jeho program slibuje bezmála 3 desítky nejrůznějších snímků. Promítá se například v Kulturním a společenském středisku Střelnice v Českém Těšíně. Tam jste zváni ve čtvrt na sedm večer na proslulý Formanův muzikál Hair. Na polské straně města pak ve stejnou dobu začíná v Kině Piast nový polský snímek nazvaný Bůh internetu. Podrobnější program najdete na webových stránkách kinonahranici.cz.

Odpoledne ve Frýdku-Místku jste pak zváni na promenádní koncert v Sadech Bedřicha Smetany. Od 16 hodin tam vystoupí Silesian Dixie Band.

autoři: Romana Kubicová , tif
Spustit audio