Stezky v okolí Rešovských vodopádů nejsou po bleskové povodni bezpečné

20. červen 2020 08:45

Rešovské vodopády patří k nejnavštěvovanějším oblastem v Jeseníkách. V současné době tam ale ochranáři přírody turistům výlet nedoporučují. Skalnatým údolím se před dvěma týdny prohnala blesková povodeň a dřevorubci na místě stále likvidují její následky.

Turistické stezky v okolí Rešovských vodopádů na Bruntálsku stále nejsou po nedávné bleskové povodni bezpečné. Návštěvníci národní přírodní rezervace můžou běžně využívat při túrách osm dřevěných lávek. Polovinu z nich ale voda zcela zničila a ostatní potřebují opravit.

Koryto je už v tuto chvíli čisté, nánosy dřeva a naplaveniny tu likviduje parta borců v čele s Jiřím Kostrhounem. „Dalo to zabrat. Čtyři dny ve čtyřech lidech, neustálé těžké práce, protože jsme tady odstraňovali tuny materiálu,“ popisuje Kostrhoun a doporučuje, aby se lidé k vodopádům ještě nevydávali, protože pohyb v místě ještě není bezpečný a práce stále pokračují.

Bleskové záplavy zasáhly v noci z neděle na pondělí 8. června hlavně část Šumperska a Olomoucka. Vyžádaly si jednu oběť, jedna seniorka se stále pohřešuje. Škody budou v desítkách milionů korun.

autoři: Andrea Švubová , tif
Spustit audio

Související