Taxikářům kvůli koronaviru výrazně ubylo zakázek. Někteří nejezdí vůbec

24. duben 2020 17:11

Rapidní úbytek zákazníků hlásí taxikáři v Moravskoslezském kraji. Hlavně kvůli zavřeným restauracím a klubům teď nemají koho přepravovat. Pokud se situace brzy nezlepší, řada z nich bude muset své taxislužby uzavřít.

„Jsme zhruba na 30 procentech běžných tržeb, které byly v lednu a únoru nebo v minulém roce. Situace není dobrá. Práci musíme věnovat mnohem více času,“ říká opavský taxikář Petr Kuděla.

Čtěte také

Taxíkem jezdí pátým rokem a pracuje hlavně v noci. Teď na zákazníky čeká prakticky pořád. „Mám noční zákazníky, takže přes den jsem za celých pět let prakticky nejezdil. Až teď za této situace,“ dodává.

Problémy potvrzují i další provozovatelé taxislužby. Třeba Radek Březina z Ostravy teď nejezdí vůbec. Lidé nemají zájem, navíc přišel o pravidelné zakázky, když vozil zahraniční hosty ostravských firem z letišť v Polsku. „Co jsme měli nasmlouvané zahraniční hosty z letišť v Krakově a Katovicích, tak sem teď nebude jezdit asi nikdo,“ říká taxikář.

Situace se podle něj musí vrátit do normálu nejpozději do konce roku, jinak bude muset svou taxislužbu uzavřít a hledat si novou práci.

autor: Petr Dušek
Spustit audio

Související