Technická univerzita v Liberci má prvního nakaženého novým koronavirem

Na liberecké univerzitě je první nakažený novým koronavirem a podezření je u dalšího člověka, který měl časté kontakty s jinými pracovníky školy. Ta kvůli tomu zvažuje uzavření budovy L s výzkumným centrem a omezení provozu menzy v Husově ulici.

Informoval o tom dnes v internetovém vysílání rektor Technické univerzity Liberec Miroslav Brzezina. Onemocněl jeden zaměstnanec, který pracuje v budově, kde je výzkumné a vývojové centrum pro nanomateriály a pokročilé technologie.

„Patrně budeme mít dalšího nakaženého, a ta další osoba měla velmi čilé kontakty s jinými. Takže nevylučuji to, že budeme muset uzavřít budovu L a možná, to se dozvíme během zítřka (pátku), také provoz menzy, výdejny aspoň jeden den," uvedl Brzezina.

Uzavření menzy bude podle něj nutné k dezinfekci prostor, bude se dělat i v budově L. O dalším postupu se podle rektora budou radit i s krajským hygienikem.

„Cílem je minimum nakažených zaměstnanců a nechceme riskovat, že by těch zhruba 150 nebo kolik jich chodí do menzy na jídlo, se nám nakazilo," dodal rektor. Univerzity, konkrétně jejích kolejí v Harcově, se také týká jedno nařízení z Libereckého kraje.

„Potřebujeme na základě rozhodnutí krajského krizového štábu uvolnit blok C," uvedl Brzezina. Studenti se budou moci přestěhovat na jiné bloky, termín mají do pondělí 6. dubna. Budovu podle rektora potřebuje Liberecký kraj pro ubytování lidí, kteří mají nařízenou karanténu.

autor: reČRoL | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související