Tipy do kuchyně: Jak na kynuté těsto, když dojdou vejce, nebo jak správně uskladnit česnek
29. březen 2022
Připravujete kynuté těsto a došla vám vajíčka? Nic není ztraceno. Přidejte trochu tuku a mléka navíc – a vajíčka už nebudou potřeba.
Hovězí maso v guláši bude jemnější, když ho na začátku přípravy posypete trochou kypřicího prášku. Řízky budou mnohem lépe stravitelné, když je ihned po usmažení pokapete několika kapkami citronu.
A ještě česnek. Máte problém s jeho skladováním? Vyloupejte ho na jednotlivé stroužky a zamrazte. Bude vždy po ruce a po rozmrazení ho můžete používat jako obvykle.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
S hereckými hvězdami poznejte tajemství textu starého dva tisíce let
Ondřej Kepka, režisér a moderátor


O věrné lásce statečného Chairea a sličné Kallirhoy
Román byl napsán pravděpodobně už v prvním století našeho letopočtu a možná dokonce i dříve. Jde o první dochovaný milostný a zároveň i dobrodružný román nejenom antického, ale vůbec evropského písemnictví.