Tipy na víkend: Prajzská řezbářská show na Štěrkovně, sokolníci na Hukvaldech a spousta dalšího

8. červenec 2021

Pořád se něco děje. Přijedou Wohnouti, budou promítat Samotáře, Zvonečkový jarmark oživí rožnovský skanzen, akce jsou na Sovinci či Hukvaldech. Vyberte si z naší nabídky.

Prajzská řezbářská show. To je pozvání na třídenní mezinárodní akci plnou šikovných řezbářů, kteří své umění představí od pátku do neděle v areálu hlučínské Štěrkovny.

Hukvaldský potlach vás čeká v pátek od 17:30 na Hukvaldy u bývalého koupaliště, kde vystoupí kapely Cizinci a Řehole a také Spolek nezávislých vesnických žen Hukvaldy s dětmi.

Ve Frenštátě pod Radhoštěm jste zváni na multižánrový festival Horečky fest. Páteční program se bude od 17 hodin odehrávat na hřišti vedle Kulturního domu, kde mimo jiné vystoupí kapely Nitrocel a Wohnout.

Z filmu Samotáři

V Českém Těšíně doporučujeme Kino na Střelnici a v pátek od půl osmé večer kultovní komedii Davida Ondříčka a Petra Zelenky Samotáři, která přichází v obnovené premiéře po 20 letech do kin v digitálně restaurované podobě.

Sokolníci, dráteníci, lapkové či kati

Dravci přilétají aneb sokolníci na hradě. To je tip, jak si v sobotu od 11 hodin ozvláštnit den na hradě Hukvaldy. Těšit se můžete na přehlídku dravců, ukázky přeletů a poutavou besedu.

Čtěte také

Lapkové a kati naopak ovládnou hrad Sovinec, kde se v sobotu i v neděli koná akce s názvem Přízrak temné věže.

Jestli ale toužíte po něčem klidnějším, pak pro vás máme Zvonečkový jarmark – setkání hrnčířů, keramiků, dráteníků, včelařů a šperkařů, kterému bude po celý víkend patřit Dřevěné městečko ve Valašském muzeu v Rožnově pod Radhoštěm.

02398283.jpeg

Mimochodem – ve frýdecko-místeckém Faunaparku vás v sobotu ve 14:00 čeká Cirkus bez šapitó.

A pokud jde o sobotní večer, tak jste zváni na prohlídku zámku v Janovicích. Tajuplné zámecké interiéry budou přístupné od 20:30.

A nesmíme zapomenout na tip pro milovníky klasické hudby – v Hudební hale horských lázní v Karlově Studánce zazní v sobotu od sedmi večer Čtvero ročních dob od Antonia Vivaldiho v podání souboru Ensemble Lucis.

I v neděli se něco děje

Ve Frýdku-Místku vás během léta čekají Promenádní koncerty a v neděli od 16 hodin zahraje v Sadech Bedřicha Smetany skupina Akuma, která potěší hity z 60. let.

V Opavě v neděli začíná Týden výtvarného tvoření. Výtvarnice Martina Švarcová a Jana Černá zasvětí zájemce v centru Holos do základů olejomalby a také do keramiky, včetně točení na kruhu, modelování a glazování.

Připomínáme, že na hradě Sovinci vrcholí víkendový program Přízrak temné věže a v areálu hlučínské Štěrkovny Prajzská řezbářská show.

Spustit audio

Související