Tipy na víkend: Šampionát v para hokeji, výlet s čelovkou, festival Dream Factory

18. červen 2021

Divadelní festival Dream Factory, Den města Štramberka, výlet do Flascharova dolu, a hlavně začátek MS v para hokeji. Tipů na víkend pro vás máme mnohem víc.

V pátek 18. června láká do rožnovského Valašského muzea Svatojánský večer. V amfiteátru na Stráni začne v 21 hodin pořad plný tajemných slunovratových zvyků. Průvodce večerem Tomáš Gross je návštěvníkům přiblíží spolu s etnografkou Vandou Vrlovou. V programu plném čarovných bylin, tanec i svatojánských ohňů vystoupí také cimbálová muzika Javořina.

Výlet s čelovkou = Flascharův důl

Čtyři sta metrů temných chodeb, kde si svítíte čelovkou, absolutní ticho a chlad. Tak to vypadá ve Flascharově dole v Odrách. Milovníci geologie si přijdou na své, stejně tak i děti a příznivci adrenalinovějších zážitků.

Důl byl pro turisty zpřístupněn v loňském roce a letos získal první místo za Nejlepší počin v cestovním ruchu Moravskoslezského kraje v soutěži Cen cestovního ruchu.

Kapacita procházek důlními prostorami je omezena, je nutné se zarezervovat. Které termíny jsou volné, zjistíte na webu flascharuvdul.cz.

Komora v břidlicovém dole u Oder

Den města Štramberka

Sobotní akci odstartuje v 10:30 běh na Trúbu. Poté začne na náměstí jarmark a od 13:00 také doprovodný program na nádvoří hradu Štramberk. Mimo jiné v něm vystoupí dobová hudba Devětsil, skupina scénického šermu Allegros, flašinetář a sokolník.

Co ještě v sobotu můžete zažít:

Noc svatojánská láká od 17:00 na zahradu Flemmichovy vily v Krnově a v Novém Jičíně můžete už v deset hodin dopoledne zažít komentovanou projížďku Den pro klobouk. Ve stejný čas jste také do Frenštátu pod Radhoštěm zváni na Pohádkový les a do Příbora na komentovanou prohlídku města.

Sovinecký hrad o víkendu láká na rodinnou akci Škrhola a lotři ze mlýna. Jde o akci plnou pohádek, pověstí, šermířů a řemeslníků. Zváni jste v sobotu i v neděli.

Para, para, para...

Mistrovství světa v para hokeji otevře v sobotu v pravé poledne zápas české reprezentace s Jižní Koreou, po kterém bude následovat kontinentální derby USA vs. Kanada. Úvodní den šampionátu uzavře utkání Slovenska proti výběru Ruska.

V neděli pak Češi v 14:30 vyzvou USA a naši slovenští bratři se od 20:30 o další důležité body utkají s Norskem.

Další informace najdete na webu parahockey.cz.

Dream Factory Ostrava 2021

Divadelní přehlídka, která od pátku do neděle nabízí celkem pět představení, akcí... V pátek večer vás 115 minut bez pauzy může bavit Divadlo Husa na provázku, které v amfiteátru za DKMO předvede Setkání spiklenců.

V sobotu v 16:00 se v areálu minigolfu u amfiteátru za DKMO odehraje loutková pohádka pro nejmenší Haló, Jácíčku.

V neděli pak přehlídka Dream Factory nabídne inscenaci Pábitelé inspirovanou dílem Bohumila Hrabala. V parku u Amfiteátru Domu kultury města Ostravy se od 20:00 představí Činoherní studio z Ústí nad Labem.

A co ještě v neděli?

Šedesát minut nejslavnějších operních a operetních melodií v podání sólistů, sboru, orchestru a baletu Slezského divadla vás čeká od 20:00 na Horním náměstí v Opavě. A už ve 14:00 jste zváni do frýdecko-místeckého Faunaparku na Dětské odpoledne plné her a soutěží.

Spustit audio

Související