Tipy na víkend v Libereckém kraji: Ještědyvadlo, Dogaining, mistrovství v Capoeiře i Tanvaldské hudební jaro

Přinášíme několik tipů, jak trávit víkend v kraji pod Ještědem.

Festival Ještědyvadlo

Liberecký Dům dětí a mládeže Větrník a spolek Dramacentrum Bezejména spolu s dalšími partnery pořádají v rámci projektu 1+1+1=1 od čtvrtka 11. do neděle 14. dubna mezinárodní festival Ještědyvadlo. Na programu festivalu jsou divadelní představení souborů z Česka, Polska a Ukrajiny, přednesy textů, zážitkové a naučné workshopy i koncerty. Přehlídka se koná v Malém divadle a paláci Liebieg.

Dogaining ve Smržovce

V sobotu 13. dubna se ve Smržovce koná u nás unikátní orientační závod Dogaining – tedy závod běžců se psy. Soutěžit ve směsici canisrossu, dogtrekingu a klasického orientačního závodu se bude ve dvou kategoriích, ve dvou a čtyřhodinovém časovém limitu a to v přírodním terénu Jizerských hor. První tým startuje v 9 hodin.

Mistrovství ČR v Liberci v Vem Camará Capoeira

V sobotu 13. a v neděli 14. dubna se v Liberci koná 16. Mistrovství České republiky dětí a dospělých v Vem Camará Capoeira. Postupová kola v 10 kategoriích začínají v sobotu v 16 hodin, a v neděli od 10 hodin začne hlavní program otevíracím ceremoniálem, po něm budou následovat semifinálová a finálová kola. Mistrovství se koná v centru Koloseum v libereckých Pavlovicích.

Tanvaldské hudební jaro 2024

V pátek 12. dubna zahájí v tanvaldském kině Jas prvním koncertem letošní festival Tanvaldské hudební jaro. V 18.30 začne ve vestibulu kina vernisáž dětských prací ze Střediska volného času Tanvald na téma „Rok české hudby“ a vystoupí soubor „Struníci“ ze ZUŠ Tanvald. V 19 hodin začne koncert věnovaný 90. výročí založení Smetanova tria, v jehož podání zazní Grand rondeau Jana Václava Hugo Voříška.

autor: reČRoL | zdroje: Dramacentrum Bezejména , Běhej se psem , Vem Camará Capoeira Liberec z.s. , město Tanvald
Spustit audio

Související