Tipy na víkend ve Zlínském kraji: Festival kávy a čaje, Gourmet food festival, Lovecké slavnosti nebo setkání malých pivovarů

9. červen 2022

Máme pro vás tipy na fajn výlety a akce ve Zlínském kraji nejen na víkendové dny.

Noc kostelů

10. června, kostely a modlitebny v celé ČR

Noc kostelů nabízí možnost v noční atmosféře navštívit nejen kostely a modlitebny, ale také prostory klášterů, rajské dvory, krypty, věže atd. V letošním ročníku je aktuálně přihlášeno 1726 kostelů a modliteben, konkréně ve Zlínském kraji můžete navštívi 73 míst. Jejich přehled najdete ZDE.

Zachraň jídlo!

od 10. června do 13. listopadu, Kroměříž (Muzeum Kroměřížska)

Čtěte také

Interaktivní výstavní projekt Zachraň jídlo! ukazuje, jak využít potraviny, které mají zdánlivě to nejlepší za sebou. Návštěvníci se dozví, co potraviny zažívají, než se dostanou na stůl, jak často neekologicky cestují. Zjistí také více o potravinovém odpadu a možnostech darování jídla nebo o tématu recyklace potravin. Akce je vhodná i pro rodiny s dětmi Návštěvníci mohou do výstavy zasahovat, doplňovat ji a obohacovat její poselství o vlastní zkušenosti.

Ondrášova Valaška

10. – 12. června, Valašské muzeum v přírodě, Rožnov pod Radhoštěm

Přehlídka uměleckých a folklorních souborů:

Akce Ondrášova valaška 2022

Lovecké slavnosti

11. června od 14 hodin, zámek Lešná u Valaškého Meziříčí 

Jste zváni na tradiční zábavné odpoledne s mysliveckou tématikou nazvané Lovecké slavnosti. Můžete se těšit na komentovanou vyjížďku hraběcí družiny na koních, sokolnickou show, vystoupení kynologů s loveckými plemeny psů, ukázky preparace zvěře i výstavu loveckých trofejí. Děti se mohou pobavit při kvízové stezce zámeckým parkem, stopování zvěře, lukostřelbě a lanových aktivitách. Odpoledne zpříjemní cimbálová muzika Polajka a chybět nebudou ani zvěřinové speciality od myslivců z Lešné. V rámci akce bude zdarma zpřístupněna zámecká výstava Bankovky z celého světa. 

Den pro rodinu

11. června od 14 do 17 hodin, areál Uherskohradišťské nemocnice na heliportu

Uherskohradišťská nemocnice zve po dvou dlouhých covidových letech širokou veřejnost na oblíbenou akci Den pro rodinu. Jde o odpoledne plné her. Pro děti i dospělé bude připraven bohatý program, občerstvení a dobroty z nemocniční kuchyně. Všichni účastníci soutěžních disciplín se mohou těšit na malou odměnu, o krásné ceny se bude losovat v tombole. Vstupné je pro všechny dobrovolné, výtěžek bude věnován v rámci celoročního projektu Uherskohradišťské nemocnice Rok seniora na pomůcky a vybavení na oddělení, která o starší pacienty v nemocnici pečují. V případě nepříznivého počasí se akce nekoná.

Gourmet festival

11. června 9.00 0 22.00, Masarykovo náměstí Uherské Hradiště

První ročník Gourment festivalu v Uherském Hradišti nabídna výborná jídla všech možných druhů. 

Setkání malých pivovarů na hradě Cimburk

11. června od 14 do 18 hodin, hrad Cimburk u Koryčan

Vystoupí kapely Duo Juyos Complet, Šufunky gang a Nšoči. Oficiální ochutnávka piv bude probíhat do 18:00 hod. nebo do vyčerpání zásob. Vstupné zahrnuje prohlídku hradu a je určeno na jeho záchranu. Akce se koná za každého počasí.

Festival kávy a čaje

11. - 12. června, Výstaviště Kroměříž (hala A a venkovní zastřešené sektory)

Profesionálové na této akci představí nejmodernější technologie výroby teplých a studených kávových, čajových, mléčných a čokoládových nápojů. Návštěvní se dozví pravidla správné přípravy kávy a čaje včetně postupů při zpracování kávového zrna a listů čajovníku. Připravena je bohatá nabídka kávovarů, mlýnků, filtrů na vodu a kávové kosmetiky. Nebudou zde chybět ani výrobci medu, cukrářských dobrot a pravého českého porcelánu.

Další tipy na procházky a výlety ve Zlínském kraji najdete ZDE

Nabízíme je i ve vysílání Českého rozhlasu Zlín každý všední den ve 14:30.
Vysíláme na frekvencích
UHERSKÉ HRADIŠTĚ 99,1 (JALUBÍ)
UHERSKÝ BROD 107,3 (ČERNÁ HORA)
VSETÍN 89,5 (BEČEVNÁ)
ZLÍN 97,5 (TLUSTÁ HORA)
nebo na internetu na zlin.rozhlas.cz.

Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.