Tipy na víkend – vyberte si svůj region!

28. březen 2024

Ještě nevíte, kam se o víkendu vydat za kulturou, památkami, za sportem nebo do přírody? Oslavy Velikonoc probíhají po celé republice a počasí má trhat teplotní rekordy. Hrady a zámky zvou na speciální velikonoční programy, na náměstích nebudou chybět jarmarky. Zdokonalte se v barvení kraslic nebo se naučte uplést pomlázku. Zajít ale můžete i na ochutnávky vín nebo na Matějskou pouť. Podívejte se, co zajímavého se chystá ve vašem kraji.

Speciální velikonoční prohlídky nabízí hrad Buchlov, kde si na velikonoční neděli můžete uplést pomlázku, nazdobit velikonoční perníčky nebo z drátků a korálků vyrobit ozdůbku v dětské dílně. V Loveckém salonku budou malérečky předvádět techniky zdobení kraslic a jiné rukodělné techniky. V hradní vinárně bude probíhat malý košt vína a vystoupení cimbálových muzik.

Přírodní bludiště na Větruši v Ústí nad Labem bude od pátku do neděle od 9 do 18 hodin patřit hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, různým úkolům a dovádění.

Vodáci v sobotu odemknou řeku Lužnici na Třeboňsku. Sraz účastníků je v 10 hodin v Suchdole nad Lužnicí na vodácké základně u Klikovského mostu. Lodě poplují do Majdaleny, a to buď na jez Pilař, nebo až na vodácké tábořiště u kostela. Délka trasy je 12 kilometrů.

Na velikonoční pondělí jste zváni do Třebíče. Příběh Benediktinského kláštera se znovu otevírá komentovanou prohlídkou bývalého klášterního objektu, která zájemce seznámí s historií opatství, bazilikou, jednotlivými budovami kláštera a životem benediktinských mnichů.

Chcete vědět, co zajímavého se děje blízko vás? Klikněte do mapy a vyberte si z našich tipů.

Rádi zveřejníme i vaše tipy. Napište nám je na adresu vikend@rozhlas.cz.

autor: djo
Spustit audio