Třinec je podruhé v historii mistrem extraligy, čtvrtou výhru proti Liberci trefil obránce Roth

28. duben 2019

Hokejisté Třince se podruhé v historii stali mistry české extraligy, když v letošním finále dokázali porazit Liberec 4:2 na zápasy. Rozhodující čtvrté vítězství 4:2 zařídil Ocelářům vítězným gólem čtyři minuty před koncem obránce Vladimír Roth.

Třinec se dočkal mistrovského titulu po osmi letech, v roce 2011 ve finále předčil Vítkovice. Od té doby se do finále podíval ještě dvakrát, ale v obou případech prohrál - v roce 2015 s Litvínovem a loni s Kometou Brno. Speciální je letošní vítězství pro Václava Varaďu, který první titul s Třincem získal jako hráč a ten druhý letos jako trenér.

Naopak Liberec si bude muset na druhý triumf počkat, ten první získal v roce 2016, o rok později stejně jako letos skončil těsně pod vrcholem.

Rozhodující okamžik šestého finálového zápasu přišel necelé čtyři minuty před koncem, kdy se po práci Ethana Wereka a Martina Růžičky dostal puk k obránci Vladimíru Rothovi a ten ho napálil přesně do horního růžku branky. Hosté už na to nedokázali reagovat a při závěrečném risku bez brankáře naopak ještě jednou inkasovali z hole Wereka. 

Začátek utkání se přitom Bílým Tygrům vydařil a v 11. minutě šli do vedení, i když měli štěstí, protože puk si po střele Lukáše Dernera do vlastní branky srazil domácí Petr Vrána. Útočník Ocelářů pak ale smolný moment napravil a ještě do přestávky vyrovnal.

V polovině utkání domácí skóre otočili zásluhou Davida Ciencialy, ale ani ne za dvě minuty bylo zase vyrovnáno po trefě Tylera Redenbacha. 

Pak se hráči rvali o každý centimetr ledu a šance měla obě mužstva, až přišla 57. minuta a třinecký tlak, po němž padla rozhodující trefa Vladimíra Rotha.

Finále play off hokejové extraligy - 6. zápas:
HC Oceláři Třinec - Bílí Tygři Liberec 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 13. P. Vrána (Roth, Werek), 31. Cienciala (Hrňa), 57. Roth (Martin Růžička, P. Vrána), 59. Werek (M. Doudera, Galvinš) - 11. Derner (L. Hudáček), 32. Redenbach (Lakatoš, Kolmann). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 1:3. Bez využití. Diváci: 5400 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:2.

autor: tat
Spustit audio