Třinec nastřílel Kometě pět gólů a ovládl první finálový zápas hokejové extraligy

14. duben 2018 19:40
Zprávy , Zprávy

Třinečtí Oceláři na domácím ledě porazili Kometu Brno jednoznačně 5:1 a ve finálové sérii hokejové extraligy vedou 1:0 na zápasy. Dvě branky Třince vstřelil útočník Jakub Petružálek.

Třinec se dostal do vedení hned v úvodu zápasu, když se Hrňa natlačil k brankovišti a přistrčil puk Tomáši Marcinkovi, který protlačil puk za Čiliaka. Netrvalo to dlouho a domácí vedli už 2:0. Polanský se elegantně vyhnul bránícímu Brňanovi a poslal puk na najíždějícího Lukáše Krajíčka. Třinecký se pak trefil přesně ke vzdálenější tyčce Čiliakovy branky.

Dlouho netrvala ale ani brněnská odpověď. Ještě před polovinou první třetiny totiž se totiž dostal puk mezi kruhy na úplně volného Marcela Haščáka, který nezaváhal a neomylně trefil horní růžek třinecké branky. Stejný hráč mohl potom dokonce vyrovnat, ale z bezprostřední blízkosti tentokrát Hrubce nepřekonal. Před koncem třetiny měl ještě velkou šanci domácí Adamský po Krajíčkově povedené přihrávce, ale jeho zakončení mezi betony k úspěchu nevedlo.

Čtěte takéTřinec nebo Kometa? Projděte si velké srovnání finalistů hokejové extraligy

I ve druhé třetině udeřili domácí poměrně brzy. Ve třetí minutě trefil Petružálek tyč, akce pokračovala, puk se k třineckému útočníkovi dostal znovu a Petružálek zvýšil na 3:1. Na rozdíl tří branek pak mohli zvýšit Adamaský se Svačinou, ale Čiliak si s jejich pokusy poradil. Kometa se pak mohla dostat do zápasu díky přesilovým hrám, ale především díky Hrubcovi Třinec odolával.

V sedmé minutě třetí třetiny zase o něco více uklidnil domácí Jakub Petružálek, který z protiútoku vstřelil svůj druhý gól v zápase. Dvě a půl minuty před koncem ještě utekli domácí do protiútoku tří proti dvou, který zakončili povedenou kombinací, po níž zakončoval do odkryté branky Aron Chmielewski. Hned vzápětí mohl alespoň trochu zkorigovat skóre Zaťovič, ale orazítkoval jen tyč. V závěru ještě vyprodaný třinecký stadion viděl několik potyček, ale gól už nepadl žádný, a tak Oceláři vyhráli v prvním finálovém zápase jednoznačně 5:1.

 

Finále play-off hokejové extraligy - 1. zápas:

HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 5:1 (2:1, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 2. Marcinko (Hrňa, Dravecký), 6. Krajíček (Polanský, D. Musil), 23. J. Petružálek (Hrňa, M. Doudera), 47. J. Petružálek (Rákos, Cienciala), 58. Chmielewski (Marcinko) - 10. Haščák (Zaťovič, P. Holík). Rozhodčí: Pešina, Hejduk - D. Hynek, Lhotský. Vyloučení: 5:9, navíc Vondráček (Brno) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 5200 (vyprodáno). Stav série: 1:0.

autor: tat
Spustit audio

Související