Třinecké kulturní léto nabídne společenské i sportovní aktivity

30. červen 2019 15:11

V Třinci začne v úterý šestý ročník multižánrového festivalu Třinecké kulturní léto. Rodinám během 18 podvečerů nabídne na náměstích nejrůznější kulturní, společenské nebo sportovní aktivity, řekla mluvčí radnice Šárka Szlaurová.

"Šňůra plná pěveckých, pohybových a zábavných pořadů pro celou rodinu startuje na náměstí Svobody v úterý 2. července v 18:00 velkou párty s kapelou Light & Love. Celý úvodní program doplní oblíbená atrakce dětí - chrlič pěny," uvedla mluvčí.

Program se bude konat vždy v úterý na náměstí Svobody a ve čtvrtky na náměstí T.G.M. V programu jsou připraveny například koncerty místních kapel, ale i vystoupení revivalových uskupení. Součástí programu je přehlídka dobových klobouků a módy, přednáška o přežití ve volné přírodě, ukázka z agility výcviku psů nebo třeba koncert k připomenutí třicátého výročí od sametové revoluce.

"Na podněty návštěvníků bylo zařazeno více pohybových aktivit, do kterých se mohou lidé zapojit pod vedením zkušených lektorů. Ti jim pomohou nejen se cvičením, ale i se správnou životosprávou," řekla za pořadatele akce Michaela Szlaurová.

Novinkou letošního programu je akce s názvem Kreativní léto - podvečer ve znamení tvoření, nápadů, originálních výrobků, ale i řadou workshopů, Závěr festivalu bude patřit westernové párty s ukázkou country tance nebo práce s koltem a bičem.

Součástí letní nabídky aktivit ve městě bude také tradiční Přehlídka národnostních menšin. V neděli 14. července na ní svou typickou kulturu představí Poláci, Slováci, Řekové, Romové a poprvé také Vietnamci. Lidé budou moci ochutnat také pokrmy z jednotlivých národních kuchyní.

Nabídku aktivit doplní letní kino, promítat bude na různých místech vždy v pátek. Pro děti, které o prázdninách zůstanou ve městě, je nachystán také 15. ročník hry Prázdniny v 3nci. Během července a srpna bude zahrnovat 35 akcí s nejrůznějším zaměřením.

zdroj: ČTK
Spustit audio