Třinečtí hokejisté začali finální letní přípravu na ledě

31. červenec 2018 07:50

Poprvé na ledě si po krátké dovolené zatrénovali v pondělí třinečtí hokejisté. A tropické letní počasí pochopitelně proniklo i do jinak zimního stadionu.

„Podle zabarvení mé tváře je asi vidět, že to nebylo nejlehčí. Ale začátek je vždy těžký a já vím, že se to bude zlepšovat,“ říkala po prvních sprintech a brzdách na ledě čerstvá posila Třince – slovenský útočník Marek Viedenský.

Oceláři jako loňští finalisté neměli tak dlouhou přípravu, ale trenér Václav Varaďa byl s jejím průběhem spokojený. „Jsem rád, že letní příprava, i když byla zkrácená, proběhla velmi dobře. Kluci se s tím popasovali a už se těšili na led. Trénink byl poznamenaný vedrem, i na tom ledě to bylo znát. Pokud bude takové počasí pokračovat, tak kluci toho dostanou dvojnásobek,“ vrátil se k teplotám přesahujícím 30 stupňů.

Vyhnout se jim ale Třinec stejně jako ostatní nemůže. „To bychom museli trénovat ve tři ráno, což si myslím, že je při dvoufázovém tréninku nereálné. Kluci se s tím prostě musí popasovat,“ dodává Varaďa.

Každopádně získali Oceláři v létě dvě výrazné posily do útoku. Kromě Slováka Videnského i Lotyše Robertse Bukartse a ten by měl dávat podle Varadi hodně gólů.

„O oba jsme měli zájem už během loňské sezony a jsme rádi, že náš tým posílí. Od Robertse očekáváme branky a přihrávky, to je jasné. Ale jen to, že byl kapitánem lotyšského nároďáku, ho posouvá do další dimenze, kdy určitě chceme, aby ten tým vedl,“ naznačil Varaďa.

Bukarts přišel ze Zlína, Videnský ze Slovanu Bratislava, se kterým hrál tři roky za sebou KHL. A také on by měl být tahounem mužstva. „Nechci o tom moc mluvit, chci to ukázat na ledě a podle toho se potom uvidí, jaká jsem posila. Ale chci pomoci týmu,“ dodává Videnský, který si za Slovensko zahrál na třech mistrovstvích světa.

autor: ddp
Spustit audio