Trolejbusy v Ostravě začaly jezdit podle letních jízdních řádů

20. říjen 2020 11:31

Trolejbusy v Ostravě začaly do odvolání jezdit podle letních jízdních řádů. Dopravní podnik Ostrava (DPO) zastavil i provoz autobusové linky 91 z Poruby k areálu Skalka ve Vřesině a omezil provoz některých tramvajových linek.

Změny v dopravě jsou důsledkem vládních opatření proti šíření koronaviru. DPO to oznámil na webu. Podle letních jízdních řádů už v Moravskoslezském kraji jezdí příměstské autobusy. Od středy bude podle letních jízdních řádů jezdit i městská doprava v Havířově.

Čtěte také

DPO omezil provoz tramvajové linky číslo 10, která jezdí z Dubiny a spojuje nejlidnatější obvod Ostrava-Jih s centrem města. S omezením linky 10 souvisí vynechání spojů na tramvajových linkách 3, 4 a 17.

Kvůli tomu, že po omezeních vyhlášených vládou jezdí některými linkami málo cestujících, už minulý týden DPO zastavil provoz autobusů číslo 90, 92, 95, 96, 97 a 99.

Mluvčí havířovské radnice Michaela Adamcová uvedla, že podle jízdních řádů platných pro období letních školních prázdnin budou jezdit všechny linky MHD Havířov.

„Doporučujeme cestujícím, aby pro aktuální informace o jízdních řádech využívali zejména centrální informační systém (IDOS), kde jsou průběžně zveřejňovány všechny změny jízdních řádů,“ uvedla vedoucí odboru komunálních služeb havířovského magistrátu Iveta Grzonková.

zdroj: ČTK
Spustit audio