U fotbalistů Karviné skončil trenér Jarábek. Tým potřebuje nový impulz, zní z vedení klubu

16. březen 2021 16:29

Fotbalový klub MFK Karviná odvolal slovenského trenéra Juraje Jarábka. Třináctý tým nejvyšší soutěže nevyhrál posledních pět zápasů a od sestupových pozic ho dělí jedenáct bodů. Kádr dočasně převezmou asistenci Petr Mašlej a Marek Bielan, informoval klub na svém webu.

„Jarní část nám hrubě nevychází, navíc zápas od zápasu je čím dál horší i herní projev. Vyhodnotili jsme si to tak, že tým nutně potřebuje nový impulz,“ uvedl sportovní ředitel klubu Lubomír Vlk.

Jarábek přezval tým v listopadu v roce 2019 a Karvinou vedl v 39 ligových zápasech, ve kterých jeho svěřenci získali 41 bodů za devět vítězství, 14 remíz a 16 proher.

Z posledních deseti kol ale Slezané zvítězili jen v únoru doma proti Opavě (3:1), naposledy v neděli prohráli 0:2 na hřišti Bohemians 1905. Dalším soupeřem Karviné bude v sobotu na domácím hřišti Olomouc.

Karviná je sedmým klubem, který v aktuální ligové sezoně odvolal trenéra. Stejný krok učinily i Teplice, Mladá Boleslav, Brno, Sparta, Ostrava a naposledy v pondělí Příbram, kde Pavla Horvátha nahradil Jozef Valachovič.

autor: mim | zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio