U Příbora spadl při rekonstrukci dálniční most. Při nehodě se zranil řidič bagru

10. březen 2018
Zprávy , Zprávy

Při rekonstrukci dálnice D48 u Příbora na Novojičínsku se v sobotu ráno krátce po půl šesté částečně zřítil opravovaný silniční most. Při nehodě byl zraněn řidič bagru, který po mostě právě projížděl. Média o tom informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Marek Gašparín.

„Na místo byly vyslány, společně s ostatními složkami integrovaného záchranného systému, tři hasičské jednotky. V době příjezdu hasičů na místo nehody se již zraněnému řidiči podařilo vyprostit z převráceného bagru. Hasiči tak zabezpečili místo nehody a zajistili transport zraněného řidiče bagru do vrtulníku zdravotníků,“ upřesnil Gašparín.

„Při stavebních pracích na mostu ulice Místecké v Příboře došlo k pádu bagru z asi tří metrů. Okolnosti úrazu dvaatřicetiletého bagristy i nadále prověřujeme. Při události nebyla zraněna další osoba,“ dodala Českému rozhlasu mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková.

Nehoda se stala na úseku, kde je kvůli opravě dálnice doprava odkloněna na místní silnice. Nehoda tak nezpůsobila žádné dopravní komplikace. „Nedošlo k pádu mostu, dochází tam k řízené demolici a při ní došlo k pádu bagru. Ani z dálky tam nedošlo k ohrožení běžného provozu,“ upozornil mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Jan Rýdl. ŘSD je investorem stavby.

Těžce poraněný leží na jednotce intenzivní péče ostravské fakultní nemocnice. „Pacient byl transportován do traumatologického centra v současnosti je v péči zdravotníků JIP. Utrpěl mnohačetné komplikované zlomeniny a pohmožděniny a jeho zdravotní stav je dle lékařů v dané chvíli stabilizovaný,“ potvrdil mluvčí nemocnice Tomáš Oborný.

Rýdl řekl, že událost se standardně vyšetřuje. „Ještě dopoledne se rozběhly znovu demoliční práce, tak abychom je dokončili a aby nejpozději v pondělí v šest ráno se rozjela doprava, protože pod tím demolovaným mostem se ještě bude jezdit, abychom nekomplikovali dopravu v mikroregionu,“ doplnil mluvčí ŘSD.

Stavba úseku dálnice D48 Rybí – Rychaltice spočívá v rekonstrukci a rozšíření 11,5 kilometru dlouhého úseku silnice první třídy I/48, která je nyní čtyřproudou komunikací bez středového rozdělení. Stavba si vyžádá více než dvě miliardy korun. Hotova má být do konce roku 2020. Most musel být zbourán, protože by se pod něj rozšířená dálnice nevešla.

autoři: tif , sir | zdroj: ČTK
Spustit audio