Účastníci závodu luxusních aut Gumball 3000 opustili v noci území Česka

24. květen 2013

Čtvrteční etapa polotajného závodu luxusních aut Gumball 3000 vedla z polského Krakova do Vídně, asi stovka vozů projela včera i jihem Moravy. Cílem řidičů luxusních aut je monacké Monte Carlo, kam by měli dojet v sobotu.

Policejní kontroly byly také na rakousko- českých hranicích v Mikulově. Silný zvuk motorů přilákal přímo do centra Mikulova desítky fanoušků rychlé jízdy, nemohla mezi nimi chybět ani Lucie z Brna. Na závodníky u krajnice čekala dlouhé hodiny.

„Mávají, blikají, dokonce to jedno auto mělo i stroboskop, takže blikali stroboskopem, a jsou takoví přátelští,“ říká. Téměř do půlnoci vydržel čekat i Lukáš z Kyjova.

„Přijeli jsme sem s kamarády podívat se na krásná sportovní auta, je to obrovský zážitek, vidět tolik aut v jeden den, to se jen tak nevidí,“ pochvaluje si.

Kromě fanoušků ale vyhlížela rychlá auta i policie. „V rámci dohledu na silniční provoz bylo u těchto účastníků zjištěno několik přestupků, přičemž se jednalo o přestupky spočívající v překročení nejvyšší povolené rychlosti a jízdě bez dálniční známky,“ řekl ředitel celorepublikové dopravní policie Tomáš Lerch.

Celkem policie účastníkům rozdala asi dvacítku pokut. Žádné nehody nebyly hlášeny.

Mapka trasy nelegálního závodu luxusních aut Gumball 3000
autoři: kko , Štěpánka Kadlečková
Spustit audio