Úterní Noční linka: Osobní komunikace. Máte jí dostatek nebo vám chybí?

14. září 2021

Nevytrácí se z našeho života? Uděláte si rádi čas na druhé, lidi, na setkávání? Dokážete si udělat čas na své blízké, kamarády a známé, ale i koníčky, setkávání na společných akcích? A dokáží si vaši blízcí a známí udělat čas na vás?

Nezapomněli jsme spolu v době moderní techniky - mobilů, internetu a mailů, mluvit a komunikovat z očí do očí? Uděláte si čas na setkání u kávy, čaje s přáteli, známými? Mluvíte osobně s kamarády, vašimi dětmi, vnoučaty, povídáte si s nimi a vyprávíte?

Už se setkáváte s přáteli ve vaší oblíbené kavárně nebo jezdíte společně na nějaké akce? Jak je to podle vás s potřebou osobní komunikace v současné době?

Slýcháme to často i od známých, že žijeme v rychlé a uspěchané době, kdy na sebe lidé nemají čas. Opravdu nemají a nebo si ho nechtějí udělat? Co myslíte?

Nevytrácí se osobní kontakt, osobní komunikace? Nebude lidem chybět v budoucnu slovní zásoba? Lidé sedí hodiny u počítačů, udržují "neosobní kontakt" místo toho, aby vyrazili za svými známými.

Dlouho jsme nikam kvůli covidu nesměli. Ať už to byla omezení nebo práce z domova. Třeba si už lidé odvykli setkávat se, zůstávají doma a někteří po "online" komunikaci už ani nemají potřebu někam jít, popovídat si.

Co myslíte? Nezapomněli jsme se setkávat, bavit se z očí do očí, sdílet vzájemné úsměvy a těšit se z přítomnosti těch, které máme rádi? I o tom v Noční lince s Karlem Sladkým. K tématu mu můžete napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.